Notícies
17 de desembre del 2014
CiU demanarà aquest dimecres al Congrés la gratuïtat d'alguns trams de l'AP-7 per descongestionar la N-340
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, proposa un replantejament imaginatiu per evitar els col·lapses que es produeixen al vial
El diputat del grup de CiU per Tarragona, Jordi Jané, defensarà aquest dimecres a la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats una proposició no de llei en què es demana la gratuïtat de l'autopista AP-7 des d'Altafulla fins a Vilafranca del Penedès i des d'Alcanar fins a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, mentre la futura autovia A-7 no estigui construïda en aquests trams. Així mateix, la federació nacionalista reclama al govern espanyol que impulsi un nou enllaç amb la futura autovia A-7 amb l'AP-7 a l'altura de La Mora-Tamarit per descongestionar la N-340 en el tram on finalitza l'autovia gratuïta i evitar així els constants col·lapses que es produeixen a la sortida de Torredembarra.

La ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar ara fa uns dies la bonificació del peatge de fins al 50% als vehicles pesats en els trams de l'AP-7 paral·lels a la N-340. L'objectiu de la mesura, precisament, és reduir el pas d'aquests vehicles per la carretera N-340. Una proposta que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, considera "positiva", però "curta" i "provisional". Tot i reconèixer que, de moment, el govern espanyol només ha anunciat la bonificació i en cap cas parla de restriccions de trànsit a la N-340, Vila creu que s'han de prendre "decisions més valentes".

També l’alcalde d’Altafulla ha titllat la mesura de “primer pas”. Tot i mostrar-se satisfet, considera que els desplaçaments entre centres urbans seguirà sent important en els períodes d’estiu i cal donar-li solució. El batlle proposa un replantejament imaginatiu que podria ser, fins i tot, dins de la mateixa AP-7.
Santi Vila, conseller de Territori
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla