Notícies
Foto: Imatge d'arxiu
18 de desembre del 2014
L’Institut d’Altafulla disposarà a partir d’aquest dijous d’un desfibril·lador extern automàtic (DEA)
A dia d’avui, també compten amb un aparell el Centre de Salut, l’Esplai d’Avis, la Policia Local, la Brigada Municipal, i el Poliesportiu
La regidoria d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Altafulla fa entrega aquest dijous d’un nou Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) a l’Institut d’Altafulla. Va ser la mateixa direcció del centre qui va sol·licitar disposar d’un aparell a les seves instal·lacions. Una demanda a la qual dóna ara resposta el consistori en la seva línia de prevenció en l’àmbit de la salut. La regidora responsable de l’àrea, Eva Martínez, s’ha mostrat molt satisfeta de poder disposar d’un nou aparell, i ha explicat que una quinzena de professors rebrà la formació pertinent en els propers dies per poder fer-ne ús.

Amb aquesta nova adquisició, el municipi ja disposa de sis aparells. La resta estan ubicats al Centre de Salut, a l’Esplai d’Avis, a la Policia Local, a la Brigada Municipal, i al Poliesportiu.

El cas del Letxu, que es va patir al municipi ara fa uns anys, va fer incrementar el grau de conscienciació tant per part de l’Ajuntament com per part de la ciutadania. A més, enguany, la importància de disposar d’aparells d’aquest tipus encara s’ha fet més palesa amb l’edició de La Marató de TV3, dedicada a les malalties cardiovasculars.

Un desfibril·lador extern automàtic permet analitzar el ritme cardíac, identificar les arítmies mortals tributàries de desfibril·lació i administrar una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.
Eva Martínez, regidora d'Acció Social
Eva Martínez, regidora d'Acció Social
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla