Notícies
21 de setembre del 2016
La bicicleta solar, protagonista d’una nova edició de la Cursa de Transports d’Altafulla
El programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura al municipi es reprendrà el dissabte amb una Bicicletada Popular i amb una Caminada Nocturna
La Cursa de Transports ha tornat a esdevenir aquest dimecres al matí una de les activitats centrals del programa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Altafulla. Si el dilluns els centres educatius del municipi van començar a posar en pràctica la iniciativa ‘A peu al cole’, aquest dimecres diferents mitjans de transport han iniciat el recorregut des de l’Ajuntament d’Altafulla fins l’Ajuntament de Tarragona. L’activitat no pretén ser una competició, sinó una comparativa del temps del trajecte, el cost, el consum energètic, i les emissions de CO2 entre els diferents vehicles.

En aquesta ocasió, segons ha explicat la regidora de Medi Ambient d’Altafulla, Montse Castellarnau, la gran protagonista al municipi i a la majoria de poblacions que han pres part en la iniciativa ha estat la bicicleta solar. També hi han participat un cotxe dièsel, un autobús dièsel, un tren elèctric de Rodalies, una bicicleta convencional, i una bicicleta elèctrica.

El mitjà de transport que ha trigat menys estona en realitzar el trajecte ha estat el cotxe dièsel amb un temps de 21 minuts, seguit de l’autobús dièsel (29 minuts), la bici convencional (31 minuts), el tren elèctric (34 minuts), la bici elèctrica (35 minuts), i la bici solar (35 minuts). Curiosament, segons ha explicat la regidora, el cotxe, tot i ser el transport més ràpid, és el que més contamina. Contràriament, la bici solar és el mitjà més lent però el més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Aquest dimecres també ha estat el torn de la sortida de l’escola La Portalada amb la Policia Local, i el divendres ho farà l’escola El Roquissar.

Les activitats clouran el dissabte, a les 10 del matí amb una Bicicletada Popular; i a les 8 del vespre, amb una Caminada Nocturna Saludable.

El programa compta amb la col·laboració de la Penya Ciclista Altafulla, dels Atletes d’Altafulla, i de persones voluntàries a títol individual.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The breadwinner"
19 de setembre a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com