Notícies
Foto: riugaia.cat
23 de setembre del 2016
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla celebra el Dia Mundial del Ocells
Enguany, la iniciativa es trasllada aquest dissabte a Santa Coloma de Queralt, i el cap de setmana vinent a Montferri
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla celebra el Dia Mundial dels Ocells aquest disabte. Una jornada que fa anys que commemoren des de l’entitat i que volen convertir en una proposta itinerant que permeti donar a conèixer l’ornitologia del nostre territori. En els seus orígens la iniciativa tenia lloc a la desembocadura del riu Gaià. Ara fa dos anys, però, es va celebrar a Vespella de Gaià; l’any passat, al Catllar; i enguany es trasllada riu amunt, fins a Santa Coloma de Queralt.

La coordinadora de voluntariat de l’entitat altafullenca, Anna Arall, ha explicat que des de l’entitat donen suport a l’Associació Ornitològica Baixa Segarra, qui any rere any celebra la iniciativa. Enguany ho farà amb tallers, concursos i diferents activitats al llarg de la jornada. Per la seva banda, l’Associació Mediambiental La Sínia ha proposat un anellament científic. La celebració culminarà amb l’alliberament d’una au rapinyaire recuperada al Centre de Recuperació d'Animals de Torrefarrussa de Santa Perpètua de la Mogoda.

Anna Arall ha avançat que la setmana vinent tornaran a commemorar el Dia Internacional de les Aus amb un nou anellament, en aquest cas a Montferri, i un taller de construcció de caixes niu.

La voluntat de la iniciativa és apropar el món dels ocells i els seus hàbitats a la ciutadania, donar a conèixer la diversitat i l’interès de les espècies presents, i transmetre els problemes de conservació que els afecten.
Anna Arall, coordinadora de voluntariat
Anna Arall, coordinadora de voluntariat
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla