Notícies
Foto: riugaia.cat
23 de setembre del 2016
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla celebra el Dia Mundial del Ocells
Enguany, la iniciativa es trasllada aquest dissabte a Santa Coloma de Queralt, i el cap de setmana vinent a Montferri
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla celebra el Dia Mundial dels Ocells aquest disabte. Una jornada que fa anys que commemoren des de l’entitat i que volen convertir en una proposta itinerant que permeti donar a conèixer l’ornitologia del nostre territori. En els seus orígens la iniciativa tenia lloc a la desembocadura del riu Gaià. Ara fa dos anys, però, es va celebrar a Vespella de Gaià; l’any passat, al Catllar; i enguany es trasllada riu amunt, fins a Santa Coloma de Queralt.

La coordinadora de voluntariat de l’entitat altafullenca, Anna Arall, ha explicat que des de l’entitat donen suport a l’Associació Ornitològica Baixa Segarra, qui any rere any celebra la iniciativa. Enguany ho farà amb tallers, concursos i diferents activitats al llarg de la jornada. Per la seva banda, l’Associació Mediambiental La Sínia ha proposat un anellament científic. La celebració culminarà amb l’alliberament d’una au rapinyaire recuperada al Centre de Recuperació d'Animals de Torrefarrussa de Santa Perpètua de la Mogoda.

Anna Arall ha avançat que la setmana vinent tornaran a commemorar el Dia Internacional de les Aus amb un nou anellament, en aquest cas a Montferri, i un taller de construcció de caixes niu.

La voluntat de la iniciativa és apropar el món dels ocells i els seus hàbitats a la ciutadania, donar a conèixer la diversitat i l’interès de les espècies presents, i transmetre els problemes de conservació que els afecten.
Anna Arall, coordinadora de voluntariat
Anna Arall, coordinadora de voluntariat
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades