Notícies
Foto: IPHES
23 de setembre del 2016
L’IPHES presenta al Catllar l’evolució paleoambiental i de poblament a les conques dels rius del territori
La mostra es pot visitar fins l’1 d’octubre al Centre Cultural del municipi, de dilluns a diumenge de 16h a 20h
El Centre Cultural d’El Catllar acull, fins el proper 1 d’octubre, l’exposició ‘Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona (2001-2014)’.

La mostra es va inaugurar el passat 17 de setembre, i es pot visitar de dilluns a diumenge en horari de 4 a 8 de la tarda.

La voluntat de la mostra és apropar al públic els objectius i els resultats científics del projecte de recerca homònim endegat l’any 2001 i que encara és vigent a dia d’avui. El contingut s’estructura en diferents blocs temàtics, que permeten realitzar un recorregut pels descobriments arqueològics prehistòrics més rellevants del territori. En destaquen la història del projecte de recerca, la geomorfologia i la geocronologia del territori estudiat, els recursos i el paleoambient, el primer poblament humà, les darreres societats caçadores i recol·lectores, les comunitats agrícoles i ramaderes, l’art moble i els ornaments, i l’art rupestre.

L’organització va a càrrec de l’Ajuntament d’El Catllar i de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Josep Maria Vergès n’és un dels investigadors i comissari de la mostra. L’exposició ha estat finançada en el marc de les subvencions per a projectes quadriennals d’investigació en arqueologia i paleontologia que concedeix el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla