Notícies
Foto: IPHES
23 de setembre del 2016
L’IPHES presenta al Catllar l’evolució paleoambiental i de poblament a les conques dels rius del territori
La mostra es pot visitar fins l’1 d’octubre al Centre Cultural del municipi, de dilluns a diumenge de 16h a 20h
El Centre Cultural d’El Catllar acull, fins el proper 1 d’octubre, l’exposició ‘Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les conques dels rius Francolí, Gaià, Siurana i rieres del Camp de Tarragona (2001-2014)’.

La mostra es va inaugurar el passat 17 de setembre, i es pot visitar de dilluns a diumenge en horari de 4 a 8 de la tarda.

La voluntat de la mostra és apropar al públic els objectius i els resultats científics del projecte de recerca homònim endegat l’any 2001 i que encara és vigent a dia d’avui. El contingut s’estructura en diferents blocs temàtics, que permeten realitzar un recorregut pels descobriments arqueològics prehistòrics més rellevants del territori. En destaquen la història del projecte de recerca, la geomorfologia i la geocronologia del territori estudiat, els recursos i el paleoambient, el primer poblament humà, les darreres societats caçadores i recol·lectores, les comunitats agrícoles i ramaderes, l’art moble i els ornaments, i l’art rupestre.

L’organització va a càrrec de l’Ajuntament d’El Catllar i de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Josep Maria Vergès n’és un dels investigadors i comissari de la mostra. L’exposició ha estat finançada en el marc de les subvencions per a projectes quadriennals d’investigació en arqueologia i paleontologia que concedeix el departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades