Notícies
30 de desembre del 2014
L’Ajuntament d’Altafulla veu encertat que els aliments ecològics i de proximitat s'obrin camí en els menús escolars
La regidora d’Educació i Salut, Eva Martínez, assegura que es treballa en aquesta línia i que de mica a mica s’incorporarà la dieta vegetariana
Productes frescos de temporada, més cereals i llegums i més verdura que carn. A grans trets, aquesta és la base d'un menú com els que promou l'associació Menjadors Ecològics, una entitat que assessora les gestores de menjadors escolars que vulguin fer un canvi alimentari a les escoles per potenciar la producció ecològica i de proximitat. Cada vegada són més les AMPA i les empreses que aposten per aquest gir.

Nani Moré, impulsora de l'associació Menjadors Ecològics, considera que Catalunya té prou productors per abastir-se autònomament, però cal fer una bona xarxa per fer arribar el producte al consumidor final sense encarir-ne el preu. Reconeix que la distribució és necessària però no val la pena ''que s'ho emporti tot''. Per això, Moré es dedica a assessorar les empreses que gestionen els menjadors ecològics, reestructura el seu menú i els facilita els productors que més poden respondre a les seves necessitats. Creu que sense modificar el preu del menú escolar, es pot introduir un 60% de producció ecològica de proximitat.

En aquesta mateixa línia s’ha manifestat la regidora d’Educació i Salut de l’Ajuntament d’Altafulla, Eva Martínez, als micròfons d’Altafulla Ràdio. El consistori veu encertat que els aliments ecològics i de proximitat s'obrin camí en els menús escolars, tot i que Martínez ha advertit de què això significaria un lleuger increment dels costos.

La regidora ha assegurat que a Altafulla es treballa en aquesta línia. De fet, ha explicat que els menjadors de les escoles de primària del municipi depenen de les AMPA, però que els de les llars d’infants són competència de l’Ajuntament. A més, de mica a mica, ha dit, considera que s’hi anirà incorporant la dieta vegetariana.

De moment, Menjadors Ecològics té registrades una quarantena d'escoles que ja introdueixen aliments ecològics als seus menús i l'objectiu és arribar a moltes més perquè els nens i nenes de Catalunya tendeixin cap a una alimentació més saludable apostant també, pel territori.
La regidora Eva Martínez veu encertat que els aliments ecològics s'introdueixin en la dieta escolar.
Eva Martínez creu que de mica a mica s'anirà introduint, també, la dieta vegetariana.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades