Notícies
Foto: Unai Frías
23 de novembre del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla organitza sessions de recollida d’idees per reduir el consum d’envasos
L’activitat s’emmarca dins de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. El consistori oferirà properament visites a les plantes de tractament
131 ajuntaments, 67 escoles i universitats, 39 associacions i 18 empreses de Catalunya s’han sumat enguany a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Una iniciativa emmarcada dins del programa LIFE+, de la Comissió Europea, que fins el proper diumenge oferirà més d’un miler d’accions arreu del territori català, un 11% més que l’any anterior.

Altafulla s’hi ha tornat a sumar. Fa anys que l’Ajuntament s’adhereix a la iniciativa, l’objectiu de la qual és sensibilitzar la ciutadania de la importància d’evitar la generació de deixalles. Enguany, però, ho fa amb activitats de caire més lúdic i amb la voluntat de crear consciència envers aquesta qüestió. La regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha parlat de la importància d’impulsar campanyes recordatòries.

Enguany la campanya gira entorn dels residus i de les ‘3 R’ -reduir, reutilitzar i reciclar-, sota el lema ‘el millor residu és el que no es produeix’. S’han organitzat tallers de reutilització i compostatge i centenars d’activitats per conscienciar del malbaratament en tots els àmbits.

A Altafulla, l’acció principal se centrarà en una recollida i exposició d’idees per reduir el consum d’envasos. Es desenvoluparà en diferents sessions que tindran lloc a la plaça del Pou aquest dijous, de dos quarts de 6 de la tarda a dos quarts de 9 del vespre, i el proper dissabte, de dos quarts d’11 del matí a dos quarts de 2 del migdia. L’Ajuntament també oferirà properament visites a les plantes de tractament de residus.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades