Notícies
Foto: Ateneu de Dones d'Altafulla
23 de novembre del 2016
L’Ateneu de Dones d’Altafulla culmina la celebració del seu 25è aniversari aquest dijous
L’entitat ha organitzat una jornada de fi de festa amb esmorzar, col·loqui, visites guiades, dinar, i la presentació del seu llibre commemoratiu
L’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla encara aquest mes de novembre la recta final de la celebració del seu 25è aniversari. Aquest 2016 l’entitat compleix 25 anys des de la seva fundació, i són moltes les activitats que s’han organitzat al llarg de l’any per commemorar l’efemèride. Aquest dijous, però, arriben els plats forts de la celebració amb una jornada de fi de festa.

S’iniciarà a les 10 del matí amb un esmorzar a l’Era del Senyor per donar la benvinguda a la Trobada de Dones del Tarragonès, que culminarà amb una visita al Museu Etnogràfic a càrrec de Salvador Gatell.

A partir de dos quarts d’11, el programa es traslladarà al local de l’entitat amb el col·loqui ‘La importància de la participació de la dona en els actes culturals del poble’ de la mà de la veïna Joana Badia, i amb la projecció d’imatges del Camí de la Creu i del vídeo ‘Altafulla és el meu poble’ d’Ignasi Plana.

El gran moment d’aquest 25è aniversari arribarà amb la presentació del llibre editat per Maria Porter que recull la trajectòria durant tots aquests anys de l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla.

La jornada continuarà amb una visita guiada a la Vil·la romana dels Munts, on les participants aniran acompanyades de les guies turístiques Dolors Guinjoan i Joana Badia. I posarà el punt i final a la celebració un dinar al restaurant Voramar Cal Vitali, amb música en directe d’Enrique Vidal i rom cremat.

Altres dels actes més emotius al llarg d’aquest 2016 han estat el canvi d’imatge amb la presentació del nou logotip, i el reconeixement pels 25 anys de trajectòria al Palau de la Generalitat de mans de la consellera de la Presidència, Neus Munté. Una altra de les activitats estrella per celebrar l’efemèride ha estat un creuer pel Mediterrani.

Cal destacar també la seva participació al Dia Internacional de la Dona al mes de març, i a la Diada de Sant Jordi a l’abril. Ara queda pendent la seva participació en la reivindicació del Dia Mundial contra la Violència de Gènere d’aquest 25 de novembre.
Engràcia Carmona, presidenta de l'Ateneu de Dones
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades