Notícies
24 de novembre del 2016
L’Ateneu de Dones d’Altafulla recull els seus 25 anys de trajectòria en un llibre commemoratiu
La presentació de la publicació, editada per la veïna Maria Porter, ha tingut lloc aquest dijous en el marc de la Trobada de Dones del Tarragonès
L’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla ha celebrat aquest dijous al matí el plat fort del programa commemoratiu del seu 25è aniversari. Una jornada que posa el punt i final a un any de celebracions, i que ha culminat amb la presentació del llibre commemoratiu. La publicació, editada per la veïna i filla adoptiva d’Altafulla Maria Porter, fa un repàs per la trajectòria de l’entitat a través de documents, fotografies, i informació gràfica. La presidenta, Engràcia Carmona, ha volgut destacar el granet de sorra que hi han aportat totes les persones que hi han pres part al llarg d’aquests 25 anys.

L’autora, Maria Porter, ha explicat la dificultat alhora d’organitzar el llibre a causa d’una documentació molt dispersa i d’una gran quantitat de material. L’ha dividit en diversos apartats que presenten de manera cronològica algunes de les activitats que han dut a terme durant tots aquests anys. Maria Porter ha volgut destacar el fet que “les dones a Altafulla són l’origen de moltes altres coses que es fan ara al municipi, la solidaritat entesa en un sentit ampli, i l’atenció als infants”.

L’acte ha tingut lloc al Centre d’Entitats en el marc de la Trobada de Dones del Tarragonès. La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, s’ha mostrat molt orgullosa d’aquests “25 anys de feina i d’esforç per posar la dona al lloc que li correspon dins de la societat”.

La jornada també ha comptat amb un esmorzar, amb una visita al Museu Etnogràfic a càrrec de Salvador Gatell, amb el col·loqui ‘La importància de la participació de la dona en els actes culturals del poble’ de la mà de la veïna Joana Badia, amb la projecció d’imatges del Camí de la Creu i de l’audiovisual ‘Altafulla és el meu poble’ d’Ignasi Plana, amb una visita guiada a la Vil·la romana dels Munts, i amb un dinar al restaurant Voramar Cal Vitali amb música en directe d’Enrique Vidal i rom cremat.
Engràcia Carmona, presidenta de l'Ateneu de Dones
Maria Porter, autora del llibre i filla adoptiva d'Altafulla
Montse Castellarnau, regidora de Cultura
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'octubre a les 11:00h. des del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Visites a la vil·la romana dels Munts
Matins i tardes de dimarts a dissabte, i diumenge al matí
Informació i reserves al MNAT
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visites guiades al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426