Notícies
24 de novembre del 2016
El ‘Pla de competitivitat del peix blau a Catalunya’ fa un pas endavant
El govern s'ha reunit amb el sector en una jornada de treball on s'han presentat les conclusions de l'estudi sobre les estratègies de futur
La posada en marxa del ‘Pla de competitivitat del peix blau a Catalunya’ és un dels compromisos que el Govern va adquirir amb el sector per fer front a la crisi de preus i captures que es va registrar a començament d’aquest 2016. En compliment d’aquest compromís, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del departament d’Agricultura va encarregar a l’empresa AZTI-Tecnalia l’elaboració d’un estudi que proposés mesures per garantir la viabilitat de la flota pesquera mitjançant la millora de la comercialització del peix blau.

Les conclusions d’aquest estudi s’han presentat aquest dimecres en el decurs d’una jornada de treball, convocada a la seu del departament d’Agricultura, que ha servit perquè Administració i sector consensuïn les línies d’actuació dirigides a millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat del sector.

La reunió, presidida per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, ha aplegat pescadors de la flota d’encerclament, patrons de les confraries de pescadors amb aquesta flota i les federacions territorials de pesca.

Aquest estudi ha de servir per avançar en el ‘Pla de millora de la competitivitat del sector’ i per guiar la utilització dels recursos econòmics del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) durant els propers anys i orientar-la cap a la comercialització.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades