Notícies
25 de novembre del 2016
Altafulla reivindica el Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones aquest divendres 25 de novembre
Enguany l’Ajuntament també oferirà, de la mà del Consell Comarcal del Tarragonès, una jornada de sensibilització el diumenge dia 27
Altafulla commemora aquest divendres 25 de novembre el Dia Mundial per l’Eliminació de la Violència contra les Dones. El programa reivindicatiu s’iniciarà a dos quarts de 7 de la tarda a la plaça del Pou amb la tradicional lectura del manifest.

El seguirà la representació teatral ‘I ara què?’, a càrrec del Grup de Teatre Social de l’ong Mans per l’Acció Solidària. La directora, Danina Martínez, ha avançat als micròfons d’aquesta casa que “una vegada més la voluntat és fer un crit a la societat contra la violència de gènere i no deixar indiferent a ningú”. L’acció teatral es basa en un text de Raul Quirós.

El programa continuarà amb el col·loqui ‘Les mil cares de la violència’, a càrrec de Laura Roman, doctora i professora de Dret Constitucional a la Universitat Rovira i Virgili.

La regidora de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, ha defensat que la d’avui és “una jornada per rebutjar la violència contra les dones, però no únicament la violència explícita, sinó en el sentit més ampli del concepte i en tots els seus àmbits”.

Més enllà dels actes programats per aquest 25 de novembre, la regidoria encapçalada per Marisa Méndez-Vigo enguany també reivindicarà l’eliminació de la violència de gènere el diumenge dia 27 de la mà del Consell Comarcal del Tarragonès. L’edil ha explicat que “mentre que els actes d’aquest divendres són més enfocats al dol, a la reflexió i al record; els de diumenge estan més encarats a presentar la imatge de dones fortes”. Simbòlicament, ambdues entitats han organitzat una Trobada de Gegantes en què hi prendran part una quinzena de colles de la comarca i prop de 190 persones.

Davant de la previsió de pluja, la plantada, prevista en un primer moment al parc de Voramar, finalment tindrà lloc a les 12 del migdia al Casal La Violeta. La seguiran la lectura del manifest, i l’espectacle multidisciplinar de Dona Cançó.

Més enllà de les activitats previstes per aquest 25 i 27 de novembre, fins el proper dia 30 es pot visitar al vestíbul de l’Ajuntament l’exposició ‘Imatges per pensar’.
Danina Martínez, directora del Grup de Teatre Social de Mans per l’Acció Solidària
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades