Notícies
28 de novembre del 2016
200 persones criden “no a la violència contra les dones” a Altafulla al ritme de les gegantes
La Violeta va reunir aquest diumenge una desena de colles geganteres de la comarca en un acte organitzat pel Consell Comarcal del Tarragonès
El Consell Comarcal del Tarragonès ha decidit aquest any celebrar el dia contra la violència de gènere en un poble diferent de la comarca en una ruta itinerant que es realitzarà cada any. Aquest primer cop l’organització de l’acte l’ha acollit el casal La Violeta d’Altafulla. S’ha fet una ballada de gegantes de dotze municipis del consell comarcal, però a causa de la pluja dues colles geganteres, de Vila-seca i La Secuita, no van poder assistir-hi per les inclemències del temps. La regidora de Polítiques de Gènere, Marisa Méndez-Vigo, ha qualificat la trobada d’èxit i ha agraït a totes les colles i al públic l’esforç que van fer diumenge malgrat el mal temps que va acompanyar la jornada.

Després de la ballada es va fer la lectura del manifest, que la van realitzar diversos càrrecs electes dels pobles del tarragonès, especialment el president del consell i alcalde de Roda de Barà, Pere Virgili, i l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso. En acabar la lectura, va tenir lloc l’espectacle multidisciplinar de Dona Cançó, encarregat pel mateix Consell Comarcal del Tarragonès.

Prèviament a aquest gran acte, Altafulla va commemorar aquest 25 de novembre un programa reivindicatiu que es va iniciar divendres a la plaça del Pou amb la tradicional lectura del manifest. El va seguir la representació teatral ‘I ara què?’, a càrrec del Grup de Teatre Social de l’ong Mans per l’Acció Solidària, que “va ser un crit a la societat contra la violència de gènere”, segons l’actriu Danina Martínez.

El programa va continuar amb el col•loqui ‘Les mil cares de la violència’, a càrrec de Laura Roman, doctora i professora de Dret Constitucional a la Universitat Rovira i Virgili.
Cal recordar que 25 dones han mort en els últims 15 anys a la demarcació de Tarragona víctimes de la violència de gènere. El 2007 i el 2012, amb 4 dones mortes, van registrar els pitjors registres en aquest període de temps, segons dades del Ministeri de Sanitat. Tarragona se situa en la 12ena província espanyola amb més víctimes per violència masclista.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades