Notícies
29 de novembre del 2016
Urbanisme d’Altafulla estudia solucions alternatives al problema d’acumulació d’aigua a Via Augusta
El nou dipòsit d’aigües pluvials únicament és capaç d’absorbir entre 30 i 50 cm d’aigua en mitja hora, i entre 10 i 20 cm en dues hores
La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo, resta a l’espera de rebre un nou informe tècnic sobre l’acumulació d’aigua de pluja al dipòsit de pluvials de la rotonda dels càmpings Don Quijote i Santa Eulàlia aquest cap de setmana.

El municipi ha registrat més de 50 litres per metre quadrat, i el sistema de canalització no ha permès filtrar adequadament la precipitació. Una situació de la qual l’edil n’és “conscient”, i per la qual ha mostrat “preocupació”. De fet, més enllà de l’informe que el consistori ha de rebre aquesta mateixa setmana, la regidora ja n’ha demanat diversos cada vegada que la quantitat de pluja ha estat considerable. La intenció és conèixer el perquè de la problemàtica per tal de buscar-hi solucions. Des del consistori consideren que “la situació es pot millorar”, i Marisa Méndez-Vigo ha avançat que estudien “reprendre antics projectes referents a la rasa que es van deixar de banda donada la seva dificultat i el seu alt cost.

Tot i reconèixer la problemàtica, la regidora d’Urbanisme ha recordat que “en el seu moment el projecte ja establia que aquesta no era la solució definitiva, i que estava pensat per un volum d’entre 30 i 50 cm d’aigua en mitja hora, i d’entre 10 i 20 cm en dues hores”. Un registre, però, que en cas de pluja es molt fàcil de superar en aquesta zona ja que l’aigua que s’hi acumula no prové únicament d’Altafulla, sinó de totes aquelles poblacions que se situen en una cota més alta.

L’acumulació d’aigua s’ha donat, principalment, durant la jornada del diumenge. Aquest dilluns al matí, el vial ha tornat a la normalitat i s’ha obert de nou al trànsit.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades