Notícies
29 de novembre del 2016
La consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Meritxell Serret, visita la confraria de pescadors de Torredembarra
La responsable del departament aplaudeix la implicació dels pescadors tarragonins en el ‘Pla de millora de la competitivitat del peix blau’
La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Meritxell Serret, ha reconegut aquest dilluns, en el marc d’una visita a les confraries de pescadors de Cambrils, Tarragona i Torredembarra, la “implicació” del sector pesquer tarragoní en el ‘Pla de millora i competitivitat del peix blau’ engegat pel departament. També ha subratllat la “voluntat” d’iniciar actuacions que puguin ajudar al manteniment de la sostenibilitat econòmica d’aquests pescadors. Serret ha conegut de primera mà el sistema de concentració del peix blau de la llotja de Tarragona, un mètode pioner a Catalunya en virtut del qual es disposen unes instal·lacions per a la manipulació i l’envasat d’aquest producte.

Serret ha encoratjat el sector a continuar buscant sinergies i a desenvolupar iniciatives per impulsar la comercialització del peix blau i ha recordat a pescadors i armadors que el DARP treballa “activament” amb el sector pesquer per millorar la competitivitat econòmica i la sostenibilitat del sector. El ‘Pla de Millora de la Competitivitat del Sector de la Llum’ (peix blau), elaborat entre el Govern, el sector i la comunitat científica, s’emmarca dins d’un model propi de governança pesquera i preveu una bateria d’actuacions que abordaran des d’aspectes biològics fins a la comercialització, la millora del producte, la reducció de costos de producció, els aspectes socials i el reforç dels controls.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades