Notícies
Foto: riugaia.cat
15 de desembre del 2016
Repsol treballa en la millora de l’Espai Natural Protegit ‘Riu Gaià’ de la mà de les empreses Acció Natura 2000 i Limonium
La companyia petroliera hi ha invertit 76.000 euros en els darrers dos anys i preveu invertir-ne 20.000 més al 2017
La companyia Repsol vol posar en valor l’Espai Natural Protegit ‘Riu Gaià’, que des de l’any 2011 es troba emparat dins del Pla d’Acció per a la Biodiversitat que promouen les empreses Acció Natura 2000 i Limonium, amb la col·laboració d’associacions mediambientals de l’entorn. La Sínia d’Altafulla o la Fundació Aurora són algunes de les entitats que en permeten la preservació de la fauna i la flora. Dins d’aquest Espai Natural Protegit, l’empresa petroliera disposa de 500 hectàrees de la seva propietat, al voltant de l'embassament del Gaià.

Al llarg dels darrers anys s’han desenvolupat algunes de les accions que contempla aquest pla, centrades principalment en el seguiment d'aus hivernants, la col•locació de miradors paisatgístics a la presa, la instal·lació de caixes-refugi per espècies com els ratpenats o l'inici de la construcció d'una torre de nidificació d'aus com a accions puntuals. Més a llarg termini, també es treballa en la lluita contra incendis, amb la recuperació d'antics conreus com ara el garrofer, o el desbrossament de les zones forestals.

Repsol vol buscar un equilibri de les necessitats industrials de l'aigua de la presa, cada cop menor a causa de l'aprofitament d'aigües reciclades, i la preservació ambiental del seu voltant. D'aquesta manera es vol fer coneixedors de la seva importància tant als seus treballadors com a la ciutadania del territori.

Per a aquestes intervencions, Repsol ha invertit 76.000 euros en els darrers dos anys i preveu invertir-ne 20.000 més al 2017.
Montse Foguet, cap de projectes de Limonium
Josep Francesc Font, director del complex Repsol Tarragona
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades