Notícies
15 de desembre del 2016
El Tribunal Constitucional suspèn les resolucions de suport al referèndum del 2017
L’executiu espanyol va qüestionar la legalitat de sis resolucions aprovades per la cambra catalana el passat 7 d’octubre
El ple del Tribunal Constitucional espanyol ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern de Mariano Rajoy contra les resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya per impulsar el procés constituent i donar suport a la convocatòria d’un referèndum sobre la independència el 2017, amb acord de l’estat o sense. Justament divendres de la setmana entrant es farà la cimera dels integrants del Pacte Nacional del Dret a Decidir, convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

L’admissió a tràmit implica la suspensió cautelar de les resolucions aprovades fins que el tribunal de garanties no s’hagi pronunciat sobre el fons dels assumptes.

L’executiu espanyol va qüestionar la legalitat de sis resolucions aprovades per la cambra catalana el passat 7 d’octubre perquè trobava que s’incomplia la sentència del Tribunal Constitucional del 2 de desembre del 2015 contra la declaració independentista del parlament del 9 de novembre anterior.

El govern espanyol ja va sol·licitar al Tribunal de Garanties la nul·litat d’una altra resolució aprovada pel parlament català el 27 de juliol, que va obrir el procés de desconnexió entre Catalunya i Espanya. El TC ja s’hi ha pronunciat: va acordar-ne unànimement la nul·litat.

Davant d’aquesta suspensió per part del TC, el president espanyol, Mariano Rajoy, ja avisat que farà complir la llei. Ha assegurat que "ningú pot esperar del seu president que se salti la llei o que faci alguna cosa contra la unitat d'Espanya".
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "The breadwinner"
19 de setembre a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com