Notícies
16 de desembre del 2016
L’ANC d’Altafulla dóna el seu suport a la presidenta del Parlament a les portes del TSJC
Una quarantena de persones s’han concentrat aquest dijous al vespre a l’Ajuntament d’Altafulla en defensa de les institucions catalanes
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha declarat aquest divendres al matí durant menys de 40 minuts al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte delicte de prevaricació i desobediència. A la sortida del tribunal, Forcadell s’ha abraçat i ha saludat les autoritats que l’havien acompanyat fins a les portes del tribunal. La presidenta només ha respost preguntes dels seus advocats i té previst explicar el contingut de la seva declaració en una compareixença des del Parlament.

Tant a l’entrar com al sortir, els càrrecs institucionals i la ciutadania que s’hi ha aplegat han entonat, tots a una, el Cant dels Segadors. Entre els concentrats, s’hi han mobilitzat membres de la territorial d’Altafulla de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). El coordinador, Pere Piqué, ha destacat que hi ha assistit “moltíssima gent” i que ha estat una concentració “molt emocionant en què tothom s’ha volgut apropar a la presidenta per tocar-li la mà”.

La territorial d’Altafulla també s’ha concentrat aquest dijous al vespre en suport a Carme Forcadell i en defensa de les institucions catalanes. En aquest cas, però, ho ha fet a les portes de l’Ajuntament en una convocatòria en què hi han pres part més d’una quarantena de persones.
El manifest, que s’ha llegit davant de 500 consistoris d’arreu del territori català, ha expressat “la ferma voluntat dels manifestants i l’insubornable compromís en la defensa de les institucions i dels principis democràtics que les sustenten”, ha denunciat “la incapacitat i manca de voluntat del govern espanyol per resoldre democràticament un problema polític”, i ha lamentat que “la judicialització de la política ha empobrit i malmès irremeiablement alguns dels fonaments del sistema democràtic”.

Ara cal esperar. El president de l'ANC, Jordi Sànchez, però, ja ha assegurat que "si condemnen les autoritats catalanes, treballarem perquè sigui un punt de no retorn".
Pere Piqué, coordinador de l'ANC a Altafulla
Pere Piqué, coordinador de l'ANC a Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades