Notícies
Foto: riugaia.cat
26 de gener del 2017
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla commemora el Dia Mundial de les Zones Humides
L’activitat se celebrarà aquest dissabte 28 de gener a partir de les 11h a la Resclosa del Catllar, i comptarà amb la col·laboració del grup GATA
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla celebra el Dia Mundial de les Zones Humides aquest cap de setmana. Una festivitat que commemora la signatura del Conveni Ramsar, el 2 de febrer de 1971. Segons ha recordat als micròfons d’aquesta casa un dels responsables de l’entitat altafullenca, Hèctor Hernàndez, un tractat internacional per a la conservació i l'ús sostenible de les zones humides. Ha explicat que esdevé “el primer conveni de l’era moderna en què diversos països es posen d’acord per preservar aquests espais”. L’acord inclou quatre àrees de Catalunya: els Aiguamolls de l’Empordà, el Delta de l’Ebre, l’Estany de Banyoles, i Aigüestortes i Sant Maurici. Hernàndez ha parlat de “la importància de preservar aquests ecosistemes tan fràgils”.

Enguany, la iniciativa va més enllà de la desembocadura del riu Gaià. La voluntat de l’entitat, de fet, és “anar alternant espais de la conca del riu”, i no és la primera vegada que l’acció es trasllada al Catllar. Concretament, a la Resclosa de la Fàbrica. Hèctor Hernàndez ha recordat que “amb la gaianada d’ara ja fa més d’un any, la zona ha experimentat tot un seguit de canvis que demostren que són espais dinàmics que requereixen d’intervencions puntuals”.

L’activitat se celebrarà aquest dissabte 28 de gener a partir de les 11 del matí des de la Torre d’en Guiu, i comptarà amb la col·laboració del grup ecologista GATA. En acabar, els assistents podran gaudir d’un vermut, gentilesa de l’Ajuntament del Catllar.
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de La Sínia
Hèctor Hernàndez, un dels responsables de La Sínia
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla