Notícies
03 de febrer del 2017
L’Ajuntament d’Altafulla se suma a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, en favor de l'acollida de persones refugiades
El Centre Cultural del Catllar serà aquest dissabte, de 10h a 14h, un dels punts de recollida de signatures en el marc de la iniciativa solidària
L’Ajuntament d’Altafulla s’ha sumat a la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’. El ple de la corporació va aprovar per unanimitat en la sessió del passat dilluns la seva adhesió a la iniciativa, que té per objectiu denunciar la situació que viuen les persones refugiades, aconseguir la sensibilització i mobilització de la ciutadania, i pressionar les institucions catalanes perquè impulsin polítiques d’acollida real i efectiva.

De fet, és la mateixa associació ‘Casa nostra, casa vostra’ qui ha fet una crida a les institucions catalanes a actuar davant d’aquesta crítica situació. Així ho explicava el regidor de PDECAT, Pere Gomés, durant la sessió plenària.

Al municipi, no només l’Ajuntament dedica els seus esforços a les persones refugiades. Un grup de veïns i veïnes fa mesos que treballa en aquest àmbit, i des d’aquest mes de gener ja funciona com a entitat oficial sota el nom d’Activistes Altafulla. Durant les festes de Nadal ja va recollir fons econòmics per l’ong ProActiva Open Arms; i la intenció és tornar a sortir al carrer per Setmana Santa. El proper dimecres 8 de febrer es reunirà a les 8 del vespre al Centre d’Entitats, i donarà a conèixer la seva activitat a la ciutadania.

Abans, aquest cap de setmana, un centenar de poblacions de tot Catalunya participaran en la gran jornada de mobilització ‘La Gran Recollida de Signatures’. Una iniciativa que es planteja com una marató en què, a través de les xarxes socials, s’anirà actualitzant el marcador de signatures recollides. Fins a dia d’avui ja s’hi ha adherit al voltant de 50.000 persones, i aquelles que també s’hi vulguin afegir poden fer-ho a www.casanostracasavostra.cat/signaelmanifest.

Arreu del territori s’han organitzat diferents actes culturals, mobilitzacions ciutadanes i activitats al carrer. A la nostra comarca hi ha programades dues convocatòries. D’una banda, aquest dissabte de 10 del matí a 2 del migdia, el Centre Cultural del Catllar serà un dels punts on es recolliran signatures. També a la façana de l’Ajuntament es penjarà la pancarta #VolemAcollir.

D’altra banda, el mateix dissabte a les 6 de la tarda, també hi haurà una recollida de signatures al Balcó del Mediterrani de Tarragona i una encesa d’espelmes.

També en el marc de la campanya 'Casa nostra, casa vostra', el proper 18 de febrer a les 4 de la tarda a la plaça Urquinaona de Barcelona se celebrarà una gran manifestació en favor de l'acollida de persones refugiades.
Pere Gomés, regidor de PDECAT Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla