Notícies
Foto: El Circ de Tarragona
08 de gener del 2015
La Secció Sindical de la CGT de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona exigeix responsabilitats a Salut per la mort d’Enrique Gheron
Els Serveis Territorials han avançat que el centre obrirà les 24 hores aquest 2015, quan disposi de la partida pressupostària corresponent
La Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha lamentat “profundament” a través d’un comunicat la mort per infart d’Enrique Gheron. Els fets es van produir el passat dia 5 durant el trasllat en una ambulància medicalitzada del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM).

El trasllat va haver de produir-se donat que la Unitat d’Hemodinàmica cardíaca del centre hospitalari tarragoní no està oberta les 24h dels 365 dies de l’any. Una mancança que han denunciat en reiterades ocasions des del sindicat. Han desenvolupat diferents accions reivindicatives com ara tancaments, taules informatives, i recollides de signatures, entre d’altres. Fins i tot van lliurar al departament de Sanitat de la Generalitat més de 16.000 firmes que van rebre com a resposta una ampliació horària que des de CGT consideren “clarament insuficient”. Afirmen que la mort d’Enrique Gheron és una “evidència” d’aquest fet.

Davant d’aquesta situació, des del sindicat demanen a la Generalitat “assumir responsabilitats”, i fins i tot exigeixen “la dimissió del conseller Boí Ruiz per haver desoït tantes demandes i tan reiterades”. També sol·liciten prendre les mesures immediates per posar fi a aquesta situació.
En declaracions a La Xarxa, el director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercader, ha reiterat la seva voluntat i compromís perquè la Unitat d’Hemodinàmica de l’hospital s’obri les 24 hores aquest 2015. Ho farà quan es disposi de la partida pressupostària i del vist-i-plau del Govern.

De moment, el departament de Salut ha obert un expedient informatiu per esclarir els detalls dels símptomes i l’assistència que va rebre el pacient que va patir l’infart. En declaracions a Altafulla Ràdio, Conxi de Tera, del sindicat CGT, ha qualificat de “penós” i de “barbaritat” aquest expedient informatiu que s’ha obert, que “criminalitza els treballadors”.

Des del sindicat afirmen que les 12 hores en què la Unitat d’Hemodinàmica cardíaca no funciona representen un greuge comparatiu per als ciutadans que es poden veure afectats per codis d’infart, en relació als ciutadans que viuen en l’àrea d’influència d’hospitals amb atenció durant les 24 hores.
Conxi de Tera, membre de la Secció Sindical de la CGT
Josep Mercader, director dels Serveis Territorials de Salut
Conxi de Tera, membre de la Secció Sindical de la CGT
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla