Notícies
08 de gener del 2015
Catalunya impulsa una nova Marató de Donants de Sang 2.0
La campanya se celebrarà als hospitals de les quatre capitals catalanes del 16 al 23 de gener
“Donar sang et fa gran”. Aquest és l’eslògan de la nova Marató de Donants de Sang 2.0, que el Banc de Sang i Teixits ha presentat aquest dimecres al matí de forma simultània a les quatre capitals catalanes. La campanya se celebrarà als diferents hospitals del territori del 16 al 23 de gener.

En aquesta edició, la Marató busca joves que s’estrenin en l’experiència de donar sang per ajudar a salvar vides. Per això, un grup de nois i noies de 18 anys seran els dinamitzadors de la iniciativa a través de les xarxes socials, juntament amb els ambaixadors 2.0 de la donació de sang, ciutadans anònims que ajuden a conscienciar sobre la necessitat de donar sang. Enguany, el Whatsapp s’afegeix al Twitter i al Facebook com a vies per estendre i compartir la necessitat de donar sang.

D’acord amb el lema de la campanya, “fer-se gran” és molt fàcil”. Només cal entrar al portal web www.maratodonants.cat i reservar hora. En la mateixa pàgina es pot accedir a un qüestionari orientat a detectar qualsevol possible factor de risc, i a valorar si és convenient o no dur a terme la donació. Serà, però, el metge responsable de l'extracció qui decidirà, en última instància, si aquesta es realitzarà.

Pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos. Cal tenir aquest pes mínim, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants de 450 ml.
Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, han de passar un mínim de dos mesos.
A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, quan fem una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.
Tant per a la seguretat del donant com del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació. Després d'aquesta, s'analitza la sang.
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla