Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
06 d'abril del 2017
L’Ajuntament d’Altafulla liquida el pressupost del 2016 amb un romanent de més de 2,6 MEUR
El consistori se situa entre un dels més sanejats de tot l’Estat espanyol amb un deute viu del 4%
L’Ajuntament d’Altafulla ha liquidat el pressupost general de l’exercici 2016 amb un romanent de tresoreria de més de 2,6 milions d’euros. “Uns diners –segons paraules de l’alcalde, Fèlix Alonso- que són del poble i que han de revertir en el poble”. El batlle ha apuntat que la voluntat és “donar-los sortida al llarg d’aquest 2017, però, sobretot, durant el 2018”. Ha explicat que “els projectes han de passar per uns processos administratius que presenten uns terminis que s’han de complir”.

D’entre els projectes que hi ha sobre la taula en destaquen l’ampliació de la nova Biblioteca i Arxiu municipals (190.000 €), l’arranjament i rehabilitació del cementiri municipal (60.000 €), la bassa de laminació per reduir les inundacions al Barri Marítim en casos de pluges abundants (100.000 €), o una partida de 50.000 euros per a Participació Ciutadana, que Fèlix Alonso espera que sigui “participació ciutadana de veritat, i no un lobby a l’oposició”.

Una altra dada a destacar de la liquidació és el deute viu, que se situa en el 4%. Un percentatge que el deixa entre una de les administracions més sanejades de tot l’Estat, molt per sota del 75 % que marca el govern espanyol. Des del 2011, quan se situava en el 23,97%, s’ha reduït en gairebé 20 punts.

L’equip de govern es mostra “molt satisfet” per aquestes dades, i ha deixat clar que “demostrem que som capaços de no aturar-nos en desenvolupar projectes, i al mateix temps, prudents i responsables a l’hora de controlar la despesa”. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Altafulla dóna compliment als objectius que marca la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Berta Ramos, interventora municipal
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla