Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
07 d'abril del 2017
La família del pintor Josep Sala dóna a l’Ajuntament l’oli i acrílic sobre tela ‘Groc 2002’
La pintura s’ubicarà a la Sala de Comissions, que passarà a denominar-se ‘Espai Pintor Sala’. Es tracta d’un conjunt de dues obres valorades en 45.000 euros
L’Ajuntament d’Altafulla i la família del pintor Josep Sala Llorens han oficialitzat aquest divendres al migdia la donació del quadre ‘Groc 2002’. Es tracta d’un conjunt de dues pintures a l’oli i acrílic sobre tela, pintades l’any 2002. Les dues obres sumen un total de 2x5 metres, i tenen un valor de 45.000 euros.

La pintura s’ubicarà a la Sala de Comissions, que passarà a denominar-se ‘Espai Pintor Sala’. La voluntat del consistori, segons ha explicat l’alcalde, Fèlix Alonso, durant l’acte de signatura, és “dignificar l’espai on a dia d’avui se celebren les Juntes de Govern i les Juntes de Portaveus”. El batlle ha destacat la importància de “recuperar el patrimoni d’una de les figures més rellevants del darrer segle de l’art plàstic”. A més, ha afegit que l’obra transmet la decisió, la valentia, i la imaginació que necessita un govern per tirar endavant un poble”.

La filla del pintor, Amanda Sala, ha estat una de les encarregades de fer la donació. S’ha mostrat “satisfeta i emocionada” ja que assegura que “el meu pare hagués estat molt content que part de la seva obra estès a l’Ajuntament”.

La seva pintura, quasi exclusivament dedicada al paisatge, es caracteritza per l'originalitat de l'enquadrament i un domini absolut del dibuix que, unit a l'ús d'una paleta cromàtica molt reduïda, aconsegueix dotar la seva obra d'un caràcter molt definit. Durant els seus últims anys, la seva obra evoluciona cap a l'abstracció, i el color li pren protagonisme al dibuix.

Els seus quadres han estat exposats a nivell nacional i internacional, i, fins i tot, l'any 1993 la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya li va dedicar una exposició antològica.
Més enllà de la seva vessant pictòrica, Josep Sala es va convertir en un dels precursors del disseny gràfic da Catalunya. Va ser el creador de la reconeguda marca ‘Norit’, i en aquest mateix àmbit va aconseguir nombrosos premis.

El passat mes de novembre, el ple de l’Ajuntament va aprovar, a petició del Centre d’Estudis d’Altafulla i del Cercle Artístic d’Altafulla, batejar la zona verda situada entre el xamfrà del carrer de les Moreres amb el carrer Marquès de Tamarit amb el nom de ‘Jardí pintor Josep Sala’.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Amanda Sala, filla del pintor
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla