Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
10 d'abril del 2017
Altafulla presenta una eina per assessorar la població en la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle
L’acció donarà compliment als compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes a través de la creació del Pla per a l’Energia Sostenible
L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat aquest divendres al matí el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) del municipi. La primera fase del Pla va consistir en realitzar un inventari municipal de consums energètics i emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) associades als principals sectors d'activitat. Els resultats, que es van publicar a finals del passat mes de febrer, arribaven a la conclusió que els transports i el sector domèstic eren els causants del 44% i 27% de les emissions, respectivament. Ara el consistori ha fet un pas més en el marc d’aquest projecte.

El consistori ha presentat l’eina que ha de servir per guiar la població a disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. L’acció servirà per complir els compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes. Un acord que estableix que a l’any 2020 s’han d’haver reduït un 20% les emissions de GEH en comparació amb el 2005.

El Pla programa un total de 29 accions que, tant en l’àmbit municipal des de l’Ajuntament com en l’entorn domèstic, han de permetre disminuir les emissions de gasos contaminants.

El regidor de Serveis, Micha Preuss, ha assegurat que algunes d’aquestes intervencions ja s’han començat a dur a terme, i ha deixat clar que el Pla no és fix i s’ha d’aclarir encara quines accions s’impulsaran i quines no.

Entre el seguit de mesures, ha destacat les que han de permetre una major eficiència energètica, com la millora dels aïllaments o sistemes de calefacció i refrigeració o la renovació de l’enllumenat públic.

Preuss també ha fet referència a la potenciació de l’ús d’energies renovables així com a millorar la mobilitat sostenible, amb la creació d’aparcaments per a cotxes elèctrics i l’ampliació de llocs per a bicicletes.

En aquesta línia, a més, el regidor també ha explicat que s’ha de seguir treballant per millorar els resultats de la recollida selectiva, adquirir l’hàbit de consumir productes de quilòmetre zero i evitar el malbaratament d’aigua. Preuss ha sentenciat que d’ara en endavant s’ha d’actuar, comunicar i comprovar mitjançant un seguiment del PAES amb la finalitat que els objectius s’estan acomplint. Una fita que passa per l’elaboració de més auditories, una major racionalització, i l’assessorament a la ciutadania.

La presentació del PAES ha anat a càrrec d’Anna Remolà, tècnica de l’empresa ‘La Vola’ (www.lavola.com), una companyia de serveis per a la sostenibilitat integral, que acompanya i assessora amb la finalitat d’assolir la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. Treballa amb administracions públiques i privades de forma conjunta en els camps de la sostenibilitat urbana i territorial, l’estalvi energètic, el canvi climàtic i la gestió d’equipaments sostenibles, entre d’altres.

Per part de l’Ajuntament, a l’acte també hi han pres part l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; la primera tinent d’alcalde i regidora de Medi Ambient, Participació, Festes i Cultura, Montse Castellarnau; la regidora d’Hisenda, Urbanisme, Via Pública i Polítiques de Gènere, Marisa Méndez-Vigo; i el regidor d’Educació, Salut i Acció Social i Gent Gran, Xavier Rofas.
Micha Preuss, regidor de Serveis
Micha Preuss, regidor de Serveis
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla