Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
10 d'abril del 2017
Els impulsors de la Biblioteca d’Altafulla, protagonistes de l’acte central del 30è aniversari
La reubicació de l’equipament està en tràmit, i la voluntat del consistori és que el trasllat oficial es dugui a terme a finals d’any
Els impulsors de la Biblioteca Martí Magrinyà d’Altafulla han estat els protagonistes de l’acte commemoratiu del seu 30è aniversari, celebrat aquest divendres a la tarda. De fet, aquest era el principal objectiu de la convocatòria: reconèixer la tasca de totes aquelles persones que han fet possible al llarg de tots aquests anys que el centre esdevingui el que és a dia d’avui. Trenta anys d’experiències que han apropat l’exregidor Fonxo Blanch, els mestres Joaquim Ferrer, Àngels Ejerique i Maria Noguera, l’antiga bibliotecària Pepita Farreras, l’actual bibliotecària Helena Cobos, i la responsable de la Bibliomar, Rosalia Ciuró.

Cadascun d’ells ha explicat els records i les anècdotes que els lliguen a un equipament que s’ha convertit en un espai, no només de lectura i de consulta, sinó també en un espai de trobada i de dinamització i foment de la cultura. La regidora responsable de l’àrea, Montse Castellarnau, ha estat l’encarregada de presidir l’acte.

L’actual bibliotecària, Helena Cobos, va agafar les regnes del projecte l’any 2005. Assegura que “Pepita Farreras hi havia deixat totes les llavors plantades, i no vaig haver d’invertir en els lectors perquè ja fluïen per sí sols gràcies a l’acurada tasca que hi havia realitzat i a la passió pels llibres que els havia transmès”. El que sí que va haver de fer aleshores va ser “un salt al futur”. Les seves primeres passen van girar entorn de la informatització de l’equipament, així com del registre d’un fons documental que ha passat dels 8.000 registres d’aquell moment als gairebé 19.000 actuals. Un fons, a més, segons explica Helena Cobos, “molt interessant i curiós que en la seva majoria és fruit de donacions que ofereixen la riquesa de les biblioteques particulars de moltes persones”.

Més enllà d’aquest creixement, també cal destacar les diferents iniciatives culturals que s’han posat en marxa al llarg d’aquests darrers anys, com són els clubs de lectura, els contacontes, o els tallers que s’hi realitzen periòdicament.

Ara, el futur de la Biblioteca passa pel canvi d’ubicació. El passat mes de gener, les regidories de Cultura i Hisenda de l’Ajuntament van presentar l’avantprojecte d’instal•lació del centre, juntament amb el de l’arxiu, en una de les dependències municipals del carrer de la Cabana. Un document que trasllada la Biblioteca de les antigues Escoles Teresa Manero i que centralitza ambdós centres en un mateix espai per tal de compartir l’accés a la documentació d’ambdós serveis.

La regidora ha explicat que a hores d’ara el projecte està “en tràmit”. La intenció del consistori és que el trasllat oficial es pugui dur a terme a finals d’any.

L’acte de reconeixement d’aquest divendres ha culminat amb un concert d’arpa a càrrec de la professora de l’Escola de Música, Ester Piñol, i de dos dels seus alumnes, i amb un pica-pica.
Montse Castellarnau, regidora de Cultura
Montse Castellarnau, regidora de Cultura
Helena Cobos, bibliotecària d'Altafulla
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla