Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
24 d'abril del 2017
Altafulla viu una de les fires de Sant Jordi amb major afluència de visitants dels darrers anys
Més d’una vintena de parades s’han instal·lat aquest 23 d’abril a l’avinguda Marquès de Tamarit. També s’han ofert titelles, tallers per la canalla, una actuació de rap i berenar
La Fira de Sant Jordi d’Altafulla ha tornat a superar amb escreix les seves expectatives. La mostra es va posar en marxa ara fa uns anys de la mà del Consell de Participació Ciutadana, i des d’aleshores l’evolució ha estat més que positiva. La desena de parades que van iniciar aquesta tradició al municipi s’ha convertit a dia d’avui en una mostra totalment consolidada que, més enllà d’oferir una nova proposta cultural, esdevé un punt de trobada de vilatans i vilatanes per gaudir de la celebració, del bon temps i del seu temps lliure.

Enguany hi han pres part 24 parades, sis més que l’any anterior, i també s’han ofert titelles, tallers per la canalla, castells, una actuació de rap, i berenar. L’afluència de visitants ha estat constant al llarg de tota la jornada, que enguany s’ha allargat de 10 del matí a 8 del vespre a l’espai firal de l’avinguda Marquès de Tamarit.

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, ha fet una valoració molt positiva de la jornada, i n’ha destacat “la implicació de la ciutadania, la gran afluència de visitants, l’àmplia oferta de productes, i el bon temps”.

Castellarnau ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio que la resposta per part dels paradistes també ha estat “molt positiva”, que també “han superat les previsions de venda que hi havia”.

Una satisfacció que també comparteixen els visitants. La majoria n’han destacat el bon ambient, la varietat, i la gran afluència de visitants. En general, han valorat positivament el fet que la diada s’hagi celebrat enguany en diumenge.

Els escriptors locals també han estat altres dels protagonistes de la Diada de Sant Jordi a Altafulla. Els noms que més han sonat al municipi aquest 23 d’abril han estat els de Luis Lorenzo, amb ‘Levanta y anda en la India rural’; Carlos Terrón, amb ‘Tècnica Mixta’; Hye Young Yu i Núria Vila, amb ‘#PlayGaudí’; i Joan Carnicer, amb ‘A la independència pel sexe’. Molts d’ells han estat presents al llarg de la jornada a l’estand de la Biblioteca Municipal, per on també hi han passat Pepi Miró i Samuele Arba, altres dos autors locals que també acostumen a sorprendre’ns per Sant Jordi.

La bibliotecària, Helena Cobos, n’ha destacat “el creixement que s’experimenta any rere any, així com l’oportunitat de donar a conèixer aquesta vessant literària d’alguns veïns i apropar-la a la població”.

Tampoc no hi ha faltat una àmplia varietat de roses per a tots els gustos i de tots els colors, ni la participació d’entitats i partits polítics.
Montse Castellarnau, regidora de Cultura i Festes
Helena Cobos, bibliotecària d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades