Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
25 d'abril del 2017
El ple d’Altafulla aprova una modificació de crèdit de 518.000 euros per a inversions
La partida de 190.000 euros per a la rehabilitació de la Biblioteca i l’Arxiu Municipals ha centrat el debat entre govern i oposició durant la sessió d’aquest dilluns al vespre
La ubicació de la Biblioteca Municipal ha tornat a centrar el debat entre govern i oposició al ple de l’Ajuntament d’Altafulla. La corporació municipal s’ha reunit aquest dilluns al vespre en una sessió de de caràcter extraordinari, motivada per diferents modificacions de crèdit, que es destinaran íntegrament a les inversions que s’executaran al municipi al llarg d’aquest 2017. Una proposta que ha tirat endavant amb els vots a favor d’AA i PDeCAT, i amb els vots en contra de L’EINA i C’s.

D’una banda, s’han aprovat diversos suplements de crèdit per un import de 728.000 euros, provinents del romanent de tresoreria, així com diferents crèdits extraordinaris per un valor de 518.000 euros. En aquest cas, aquests diners es donen de baixa de la partida de platges en 13.000 euros, i la resta, 505.000 euros, provenen del romanent de tresoreria.

D’entre totes les partides que s’han posat sobre la taula en destaca un crèdit extraordinari de 190.000 euros en concepte de rehabilitació de la Biblioteca i l’Arxiu Municipals. Es tracta del projecte que les regidories de Cultura i Hisenda van presentar públicament el passat mes de gener i que preveu centralitzar els dos serveis en un mateix espai, en una de les dependències municipals del carrer de la Cabana.

Una proposta a la qual L’EINA s’hi ha oposat des de bon principi. Per evitar traslladar l’equipament de les antigues escoles Teresa Manero, la formació independentista ha convocat els mitjans de comunicació en diverses ocasions, i, coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, ha organitzat una jornada reivindicativa sota el lema ‘Més inversions, sí! Canvi d’espai, no!’.

Durant la sessió d’aquest dilluns al vespre, el grup liderat pel regidor Jordi Molinera ha proposat incloure aquests diners dins de la partida de participació ciutadana de 50.000 euros, i destinar l’import total a la celebració d’una consulta que permeti a la ciutadania decidir-ne el model.

Molinera ha animat l’equip de govern a segellar “un pacte polític per invertir en cultura”. Ha ofert “el compromís de L’EINA, de tres regidors, del 24% de la ciutadania d’Altafulla, a sumar amb AA i PDeCAT i ampliar l’endeutament 10 punts percentuals, de tal manera que passés del 4 al 14%”. Segons ha afegit, “amb els 700.000 euros que suposaria aquesta ampliació de l’endeutament, els 240.000 euros de la partida de participació ciutadana, i el que pogués aportar la Generalitat, el projecte d’ampliació de la Biblioteca a les escoles Teresa Manero seria viable”.

La proposta ha estat rebutjada per l’equip de govern. L’alcalde, Fèlix Alonso, s’ha mostrat contundent amb “la voluntat de tirar endavant el projecte”. Ha respost que “aquest pacte que ofereix ja existeix, és el que tenim en aquesta taula, i, per tant, nosaltres farem el que correspon a un equip de govern”. Han explicat que s’ha arribat a un acord amb el departament de Cultura de la Generalitat, que preveu aquesta primera fase d’actuació per, en un futur, poder ampliar l’equipament fins els 750m2 que estableix la normativa per un municipi de més de 5.000 habitants.

El trasllat de les antigues escoles Teresa Manero al carrer de la Cabana permetrà ampliar les instal•lacions dels 74m2 actuals als 207m2. Aquesta superfície correspon a la sala de lectura, i, a banda, el nou equipament també disposarà d’un magatzem, una sala polivalent per a activitats, i un espai infantil amb sortida directa al carrer. La intenció, segons la regidora d’Hisenda, és que es faci efectiu a finals d’any.

Marisa Méndez-Vigo ha insistit que “hi ha moltes raons per dur a terme aquest trasllat”, i que “el poble no és únicament la Vila Closa i els ravals, sinó és tot Altafulla, i la voluntat és revitalitzar altres zones del municipi”.

Altres crèdits extraordinaris que s’han aprovat aquest dilluns al vespre han estat 20.000 euros per a maquinària de la Brigada Municipal; 35.000 euros d’una subvenció de capital per la Parròquia, que es destinaran a l’arranjament de la part davantera de l’Església de Baix a Mar; 50.000 euros per la reforma de la zona infantil de la plaça dels Vents i del parc de Safranars; 94.000 euros per a la construcció de la bassa de laminació del Barri Marítim, 34.000 euros dels quals es destinaran a la mateixa bassa, i els 60.000 restants a les obres dels carrers adjacents; una partida de 50.000 euros per a pressupostos participatius; 1.000 euros per a la compra de taules, cadires, o caixes d’electricitat, entre d’altres, en festes populars; 18.000 euros per a millores en l’enllumenat públic; i 1.000 euros per a l’àrea de Joventut, que es destinaran a la compra d’equipament informàtic.

Pel que fa als suplements de crèdit, es preveu ampliar la partida de neteja i condicionament dels edificis municipals dels 90.000 als 120.000 euros; s’incrementen les tres partides relacionades amb el Consell Comarcal –deixalleria, brossa, i serveis socials- per tal de regularitzar la situació; es recuperen els 45.000 euros de l’any 2016 per al càtering de les llars d’infants amb la voluntat de millorar el servei; i s’incrementa en 4.000 euros la partida que es destina a l’estació depuradora d’aigües residuals.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Hisenda
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Social
Et recomanem
6è Festival Divines: lletres, música i vi
30 de setembre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Descobreix l’entorn natural: itinerari pels arbres d’interès
1 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i inscripcions al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia
Programació a la sala La Violeta
Octubre: Maria Arnal i Marcel Bagés + Ovelles
Entrades: lavioleta.sacatuentrada.es
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla