Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
03 de maig del 2017
L'Agència de Residus i els ens locals estudien noves vies de millora en la gestió dels residus
L’Ajuntament d’Altafulla mostra el seu compromís amb la posada en marxa ara fa uns mesos del Pla d’Acció d’Energia Sostenible
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat aquest dimecres una plataforma en línia d’innovació i intercanvi de coneixements entre els municipis i els diferents agents del sector que dóna eines per assolir els objectius fixats per la Comissió Europea per al 2020 pel que fa gestió al reciclatge dels residus municipals.

Aquesta nova plataforma s’ha presentat durant la Jornada tècnica sobre el compromís local per a la millora de la gestió de residus, celebrada a Món Sant Benet, i organitzada conjuntament amb els sistemes integrats de gestió d’envasos (SIG) Ecoembes i Ecovidrio, i amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La plataforma en línia és una de les eines del ‘Compromís local per a la gestió dels residus’, que es presentarà el proper mes de juny. Mitjançant la seva adhesió, els ens locals es comprometran a fixar objectius en matèria de prevenció i recollida selectiva de residus, i a definir les actuacions que han de permetre el seu assoliment.

L’objectiu d’aquesta eina és cercar el compromís polític de la societat catalana en pro d’una millora de la gestió dels residus. Una responsabilitat que ja assumeix l’Ajuntament d’Altafulla. Ara fa uns mesos, l’àrea de Serveis, encapçalada pel regidor Micha Preuss, va posar en marxa el Pla d’Acció d’Energia Sostenible, del qual ja ha enllestit una primera fase. Aquesta ha consistit a fer una acurada anàlisi de la situació actual de l'energia que consumeix el consistori i de les tones de CO2 que s'emeten. Tot això ha sigut plasmat en un inventari municipal que ha aconseguit detectar els impactes de cada sector i els principals consumidors d'energia. La voluntat és reduir l'emissió d’aquests gasos en un 20%, tal com es va establir al Pacte d'Alcaldes.

Ara el consistori ja ha començat a preparar la segona fase del Pla d’Acció amb l’aplicació d’accions concretes. Concretament, en seran 29, i han de permetre, tant en l’àmbit municipal des de l’Ajuntament com en l’entorn domèstic, disminuir les emissions de gasos contaminants.
Les actuacions es posaran en marxa de la mà de l’empresa ‘La Vola’, una companyia de serveis per a la sostenibilitat integral, que acompanya i assessora amb la finalitat d’assolir la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla