Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
22 de maig del 2017
Els gladiadors i els titelles omplen el parc de Voramar d’Altafulla en la XIX edició del festival Tarraco Viva
Les relacions entre Marc Antoni, Cleòpatra, i Cèsar August han captat l’atenció de grans i petits en el que ha esdevingut la novetat d'aquest 2017
Una història d’amor passional que encara és la inspiració de moltes representacions artístiques, la sàtira de la violència, i un públic multigeneracional han evidenciat de nou el passat romà d’Altafulla aquest diumenge a la tarda al parc de Voramar.

Els titelles de la companyia Genovesa, Narratives Teatrals han estat els protagonistes de la XIX edició del festival Tarraco Viva al municipi. Les relacions entre Marc Antoni, Cleòpatra, i Cèsar August han captat l’atenció de grans i petits en el que ha esdevingut la novetat del programa d’enguany. Narracions que prenen com a base el poder i que s’escenifiquen a través d’escenes d’amor, lluita i intriga, que, tal i com apunta el responsable de l’espectacle, Joan Rioné, “captivaven el públic d’ara fa 2.000 anys i continuen captivant el públic d’ara”.

I no només les seves històries han centrat l’interès del públic, també la funció que tenien en el dia a dia dels romans, o el material i la forma amb què es construïen han despertat la curiositat dels assistents. L’espectacle ha presentat dos prototips de titelles: rèpliques d’antics sonalls en el cas dels personatges de Marc Antoni i Cèsar August, i una rèplica en fang de la nina d’ivori, en el cas de Cleòpatra.

Abans, l’Instituto Ars Dimicandi ha tornat a oferir el ja tradicional espectacle de recreació històrica ‘El món dels gladiadors a l’antiga Roma’, que ha donat a conèixer les diferents armes i tècniques de combat.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, s’ha mostrat molt satisfet de “formar part d’un festival molt professionalitzat, cada vegada amb més nom i més potència”. Ha avançat que la voluntat és “donar continuïtat a aquests espectacles apropant l’escenari als Banys de Mar”.

En aquesta mateixa línia s’hi ha referit l’alcalde, Fèlix Alonso. Ha insistit en la importància de “treballar amb les possibilitats immenses que presenta la Vil·la romana dels Munts”, i ha destacat les importants inversions que hi ha previstes al conjunt arqueològic. El batlle ha sentenciat que “no podem estar al marge del festival Tarraco Viva ja que, juntament amb els Munts, és un focus d’atracció turística i cultural de tota Europa”.

De fet, la voluntat dels responsables de Tarraco Viva és “concebre el territori com un tot, com una mateixa realitat, i no només com una ciutat”. Així s’hi ha referit el director del festival, Magí Seritjol, qui s’ha mostrat satisfet amb el tret de sortida d’aquesta nova edició, que s’allargarà fins el proper diumenge 28 de maig.

L’edició d’aquest 2017 torna a centrar els seus esforços en el retrobament de la història de l’antiga Roma amb les grans civilitzacions del Mediterrani clàssic.
Joan Rioné, responsable de Genovesa, Narratives Teatrals
Pere Gomés, regidor de Turisme
Magí Seritjol, director de Tarraco Viva
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla