Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
23 de maig del 2017
Altafulla és el municipi amb la major renda per habitant de la comarca del Tarragonès
També és la segona població més rica de la província de Tarragona, amb 16.400 euros, un pèl per sota de la mitjana catalana
Altafulla és el municipi amb la renda per habitant més elevada de la comarca del Tarragonès, segons les darreres dades publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Lidera el rànquing amb 16.400 euros, un pèl per sota de la mitjana catalana, que se situa en els 16.500 euros.

També esdevé el municipi més ric del Baix Gaià, seguit de Roda de Berà i de Torredembarra, amb 13.400 euros, i ocupa la segona posició en el conjunt de la província de Tarragona, només per darrera de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, que disposa d’una renda per habitant de 16.600 euros. Al rànquing espanyol, se situa en el lloc 57.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha parlat d’una “població sense grans infraestructures ni un nucli industrial important, en què la mitjana ve donada per les rendes familiars i no pas per les rendes que declaren les empreses que, en molts casos, són les que desequilibren la balança”.

Pel batlle, “el gran èxit d’Altafulla és que famílies amb un poder adquisitiu bastant elevat conviuen d’una forma molt integrada i positiva amb famílies que no tenen aquest poder adquisitiu”.

Fèlix Alonso, però, ha reconegut que “al mateix temps que hi ha famílies amb salaris molt elevats, i a d’altres que tenen tots els seus membres en atur”. “Un drama –ha afegit- que s’ha de solucionar”. L’alcalde ha parlat de les dificultats amb què es troben aquestes persones a l’hora de ser contractades per empreses privades, de manera que “és importantíssim que les administracions públiques disposin de les eines necessàries per oferir-los feina”. Des de l’Ajuntament d’Altafulla es treballa perquè aquests desequilibris siguin “el més imperceptibles possible”.

El batlle altafullenc considera que “cal combinar la feina dels Serveis Socials del Consell Comarcal i de Càritas amb diferents tasques d’inserció laboral perquè la gent el que vol és treballar i poder-se pagar les seves necessitats”. A dia d’avui, Càritas Altafulla atén una quarantena de famílies.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla