Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
25 de maig del 2017
L’Ajuntament d’Altafulla arriba a l’equador del mandat
Fèlix Alonso en fa un balanç molt positiu i es mostra “molt orgullós de la feina feta, que ha fet possible que Altafulla sigui un referent i estigui en un primer nivell”
L’Ajuntament d’Altafulla ha arribat a l’equador del mandat aquest dimecres. El 24 de maig del 2015, AA-E s’imposava com a primera força a les eleccions municipals amb 753 vots. La seguia L’EINA amb 539 vots; l’aleshores CiU –ara PDeCat-, amb 274 vots; i C’s, amb 214 vots. Ideal (136 vots), Altafulla sí pot (135 vots), LLOPA (107 vots) i el PP (102 vots) es quedaven sense cap representant al plenari municipal.

Uns resultats que s’acabaven traduint en un pacte de govern entre AA-E i L’EINA, que es trencava, nou mesos més tard, després que AA-E expulsés L’EINA per “falta de confiança”. A l’abril del 2016, AA-E segellava un nou acord de govern amb CiU.

Un pacte de govern que, per l’alcalde, Fèlix Alonso, ha estat marcat per “l’estabilitat”. Ha explicat que “sense consens és molt difícil tirar endavant processos administratius i projectes necessaris pel municipi”. En aquest sentit, ha remarcat que l’equip de govern ha treballat “amb seriositat i responsabilitat institucional”.

El batlle ha fet un balanç molt positiu d’aquests dos primers anys de mandat, i s’ha mostrat “molt orgullós de la feina feta per moltes persones, especialment pels treballadors de l’Ajuntament, que han fet possible que Altafulla sigui un referent i estigui en un primer pla a nivell de pobles de tota Espanya”.

En l’àmbit de l’Urbanisme ha destacat la imminent inauguració de Via Augusta. Una intervenció que considera “cabdal” dins del mandat i amb la qual “s’han trobat moltes dificultats i veus crítiques de gent que de bona fe va ser enganyada per alguns que volien utilitzar-ho pel seu interès”. En aquesta àrea també ha parlat de la remodelació del carrer Martí d’Ardenya que, segons el seu parer, “hauria de ser totalment peatonal”. Ha reconegut, però, que el fet de no formar part del seu programa electoral va fer que la decisió se sotmetés a votació.

A nivell cultural, preveu que els Banys de Mar, en els quals porten temps treballant, “es converteixin en un futur immediat en un dels atractius més grans de la vila, juntament amb la Vil·la romana dels Munts”.

Quant a l’àrea de Medi Ambient, ha destacat la relació amb el Ministeri d’Agricultura, que ha permès el manteniment de la platja amb sorra davant de diversos episodis de llevantades.
En l’àmbit dels Serveis, ha felicitat els treballadors de la Brigada Municipal que “fan possible que la tasca diària estigui a un nivell molt correcte”; i n’ha destacat la compra de maquinària i el lloguer d’un nou magatzem.

També a nivell esportiu, ha recordat que des del primer dia van creure en els Jocs Mediterranis, que aquest 2018 es faran realitat i en què Altafulla en serà una part molt activa. I en l’àmbit de les infraestructures ha remarcat que van ser un dels impulsors de la reivindicació de millora a l’N-340.

Pel que fa a Acció Social i Benestar, ha destacat “la inclusió que s’ha aconseguit en un context de crisi econòmica molt forta i de grans dificultats”. Una situació que ha estat possible també gràcies a la “gran tasca de promoció econòmica que s’està fent”. Cada any s’estan batent rècords, i fins i tot ha reconegut que “cal començar a pensar una fórmula per regular-ho i no morir d’èxit”.

El seu soci de govern, Pere Gomés, també ha destacat l’estabilitat com un dels pilars fonamentals. En el seu cas, però, ha volgut diferenciar les dues fases que considera que ha patit aquest mandat: d’una banda, els nou primers mesos de pacte de govern entre AA-E i L’EINA, que ells van viure a l’oposició com un “període complicat i de crisi de govern i en què ja intuïen que les relacions no eren bones i que no podien continuar en aquella línia”; i d’altra banda, des de la seva entrada l’abril del 2016. Una fase aquesta darrera que valora de forma “molt més positiva”. Pel que fa a projectes concrets ha destacat la remodelació de Via Augusta; i quan a les regidories que gestiona PDeCat, el canvi d’estratègia cap a un posicionament de turisme de qualitat, la renovació de l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, i la redefinició i els canvis a nivell de gestió i de prioritats de les àrees d’Educació i Benestar Social.

Per la seva banda, el número ú de L’EINA, Jordi Molinera, “saltant –diu- el petit detallet que ens van expulsar del govern, estem molt satisfets de la feina que estem fent, sempre lleials als nostres principis i al nostre programa”. Ha explicat que “el govern va a remolc de les idees de L’EINA”, i espera que “la tasca de control que fem en positiu i amb propostes doni els seus fruits d’aquí a dos anys i puguem assumir el govern d’Altafulla”.

El portaveu de C’s, Alberto Moreno, ha reconegut que “el diàleg amb l’equip de govern ha millorat, però tot i així no és encara el desitjat”. Ha afegit que li agradaria que fossin “més participatius, que comptessin més amb l’oposició, i que es pogués treballar conjuntament”. Tot i que valora que hi han hagut millores al municipi en aquests darrers dos anys, ha insistit que potser caldria “primer solucionar les necessitats bàsiques, abans d’impulsar grans projectes”.

Aquest dijous comencen els dos darrers anys de mandat.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Pere Gomés, número ú de PDeCat
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla