Notícies
Foto: Aguaita
18 de juliol del 2017
Fèlix Alonso dóna suport a la vinyeta per eliminar els peatges que planteja el Govern
L’alcalde d’Altafulla és un dels impulsors de la iniciativa que es vol posar en marxa a partir del 2019
El Govern català vol implantar la vinyeta que elimini els peatges a partir del 2019. Així ho ha anunciat el conseller de Territori, Josep Rull, que ha explicat que constaria d’una tarifa plana d’entre 40 i 110 euros anuals per als conductors residents. L’objectiu del Grup de peatges que conformen les administracions locals, concessionàries, entitats civils, sindicats, patronals, grups parlamentaris i el Govern, és la de posar-la en vigor abans que finalitzi la concessió de les autopistes.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha mostrat el seu suport a la iniciativa per tal d’afrontar les conseqüències que es produiran una vegada finalitzin les concessions de les autopistes. Respecte això, ha assegurat que "la vinyeta només pot funcionar si s’aplica en tot el territori espanyol, malgrat que a dia d’avui el govern central no està disposat a tirar la proposta endavant". Amb la vinyeta que defensen tant la Generalitat com En comú podem, "es pagaria un impost per persona que es mesuraria anualment segons la freqüència d’us de les vies d'alta capacitat".

Fèlix Alonso també ha parlat sobre els 5.000 milions d’euros que Mariano Rajoy ha anunciat que el govern espanyol destinarà a la millora de les carreteres de l’Estat, i que, de moment, es desconeix que es faci alguna actuació al Baix Gaià. Està previst que alguns d'ells s’inverteixin en la millora de l'A-2 entre Montgat i Maçanet La Selva, en el cas de Catalunya.

D’altra banda, el batlle també ha destacat l’actual situació que viu el tema dels camions. Tot feia indicar que la Generalitat acabaria obligant als camioners a circular per l’AP-7 per tal d’evitar els nusos que es formen a l’N-340, però "un problema intern entre ERC i PDeCAT ha frenat la iniciativa", segons ha dit.

En els propers dies, l’alcalde d’Alafulla es reunirà amb el ministre per parlar sobre la situació de l’AP-7 i el tercer fil de la xarxa ferroviària que amenaça en suprimir el pas dels trens que procedeixen des de Tortosa pel Baix Gaià.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla