Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
18 de juliol del 2017
La Policia Local d’Altafulla imparteix un taller de proximitat i mobilitat viària per als infants de l’escola bressol Hort de Pau
La finalitat d’aquesta activitat és que els menuts percebin la figura d’un agent com una persona que els assisteix en una situació d’auxili
Agents de la Policia Local d’Altafulla han impartit aquest matí un taller de proximitat i mobilitat viària per als infants de l’escola bressol Hort de Pau. Un dels jocs que han impartit ha estat el de “Mou-te pel carrer”, una activitat perquè els nens i les nenes de 3 a 8 anys “visquin” situacions de mobilitat en un poble imaginari. En el cas d’Hort de Pau, l’edat dels menuts ha estat dels 3 anys.

Es tracta d’una moqueta gegant que s’estén a terra i de les imatges d’uns personatges que s’hi posen a sobre que es mouen pels carrers i places de la vila. Un narrador explica petites escenes i els infants col·loquen els diferents personatges a la moqueta. Es tracta d’analitzar tots plegats quines són les accions correctes i incorrectes, i preveure els riscos que poden sorgir. Així ho ha explicat Sergi Navarro, agent de la Policia Local d’Altafulla, que al mateix temps, ha remarcat que una de les principals finalitats que té el programa és que els infants percebin la figura del policia com “una persona que els pot assistir i ajudar en casos d’auxili”.

Aquesta activitat ha estat organitzada conjuntament per l’AMPA de la Llar d’Infants Hort de Pau i la direcció del centre, amb la col·laboració de la Policia Local d’Altafulla. La directora de l’escola bressol, Sandra Pinilla, ha valorat molt positivament l’activitat ja que permet d’aquesta manera que els infants percebin els policies com un “amic” que els pot ajudar en cas que ho necessitin.

Als agents els han acompanyat un cotxe patrulla i un quad on els infants han pogut comprovar de primera mà els equips amb què són dotats aquests vehicles. El material divulgatiu que s’ha utilitzat correspon al programa d’Educació Viària que el Servei Català de Trànsit facilita als cossos de les policies locals de Catalunya.
Sergi Navarro, agent de la policia local
Sandra Pinilla, directora de l'escola bressol Hort de Pau
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla