Notícies
23 de gener del 2015
La PAH Baix Gaià recorrerà els municipis de la zona per recollir signatures de la ILP sobre emergència d'habitatge i pobresa energètica
L’entitat organitzarà una agenda d’activitats i demanarà als ajuntaments que aprovin les mesures que proposen
El passat 18 de desembre es va posar en marxa una campanya de recollida de signatures de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre emergència d'habitatge i pobresa energètica. Una petició que preveu supòsits per al lloguer forçós d'habitatges en mans d'entitats financeres i ajuts per evitar el tall de subministraments bàsics en cas d'impagament. Al nostre territori, a aquesta reivindicació s’hi ha adherit la PAH Baix Gaià.

La ILP, promoguda també per l'Aliança contra la Pobresa Energètica i l'Observatori de Drets Econòmics Socials i Culturals, té 4 mesos per aconseguir els 50.000 avals necessaris perquè prosperi. De fet, al Baix Gaià, la PAH ha anunciat aquest dijous que ja treballa en la configuració d’una agenda per visitar tots els municipis de la zona, organitzar-hi activitats i, a la vegada, recollir signatures.

En aquest sentit la PAH proposa cinc mesures per fer front al sobre-endeutament, els desnonaments i els talls de subministraments bàsics. Es tracta de l’establiment de “mecanismes que atorguin una segona oportunitat per les persones sobre-endeutades i deutores de bona fe”. D’altra banda, que no es practiqui “cap desnonament per a les famílies en execució hipotecària, establint l’obligació a les entitats financeres de concedir un lloguer forçós a les famílies en situació de vulnerabilitat”.

En tercer lloc, que s’estableixi un “lloguer social per famílies en règim de lloguer en risc de desnonament, amb una important distinció entre grans i petits tenedors d’habitatge”. Que es creï un “parc públic de lloguer establint la obligatòria reconversió temporal dels pisos buits propietat d’entitats financeres i grans tenedors d’habitatge, per tal de poder reallotjar totes aquelles famílies que ja han estat desnonades. I per últim, que s’asseguri un “accés a subministraments bàsics d’aigua, llum i gas a les llars vulnerables”.
Sol Baker, una de les persones que hi ha al capdavant de la PAH Baix Gaià
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla