Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
29 d'agost del 2017
Fèlix Alonso demana al govern català que sigui “el màxim responsable del referèndum i que no passi la pilota als alcaldes”
El batlle altafullenc ha designat el segon tinent d’alcalde, Pere Gomés, com a coordinador al municipi, i posa a disposició de la Generalitat l’Institut i l’Alberg
A falta de poc més d’un mes per a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha insistit que “tenim declaracions d’intencions amb molt fort contingut polític, però encara no hi ha res convocat”. Tot apunta que, un cop aprovada la llei del referèndum, la convocatòria se signi la primera setmana del mes de setembre. Moment en què, segons el batlle altafullenc, “caldrà veure quina és la reacció del xoc de trens de l’Estat espanyol i el govern de la Generalitat”. Ha afegit que “a la resta el que ens tocarà és recomposar una situació després d’un accident bastant greu que, desgraciadament, pot malmetre aspectes molt importants de la nostra relació”.

Una situació que, ha insistit, “s’hauria d’evitar”. Fèlix Alonso apunta com a principal responsable el govern del PP, però admet que “al govern català també li ha faltat capacitat de negociar perquè no tenim tanta pressa”. En aquest sentit, ha lamentat que “estem abocats al full de ruta de JxSí més la CUP, que no necessàriament havia d’haver estat aquest”. També ha criticat que “estem davant d’un referèndum que no interpel·la a persones sobiranistes com jo, i, per tant, no és un referèndum, sinó una mobilització en urnes, molt respectable i a la qual fins i tot donarem suport, però que devalua el referèndum que tard o d’hora es farà a Catalunya perquè les coses a Espanya també estan canviant”.

L’executiu català ha demanat als alcaldes que designin els coordinadors que esdevindran les figures d’enllaç entre els ajuntaments i la Generalitat l’1-O.
En el cas d’Altafulla, Fèlix Alonso ha explicat que el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ja li ha insistit en dues ocasions, des del passat mes de juliol, que aquesta figura recaigui en la seva persona. Una petició que Alonso ha rebutjat perquè tot i considerar que és “una mobilització en urnes molt respectable i que ajudarem en tot el que puguem, el que no farem mai és incomplir la llei”. Serà el segon tinent d’alcalde, Pere Gomés (PdeCat) qui assumeixi la figura de coordinador al municipi. Des del govern, però, no nomenaran formalment aquests coordinadors fins que no se signi el decret de convocatòria.

Pel que fa a la cessió d’espais per a la celebració de la votació, l’alcalde d’Altafulla ofereix la possibilitat de fer ús de l’Institut i de l’Alberg de Joventut per instal·lar-hi les urnes.
Fèlix Alonso ha demanat “que sigui el govern català el màxim responsable i que no ens passin la pilota i la responsabilitat als alcaldes i alcaldesses com ja ho van fer pel 9-N”.

Mentrestant, l’executiu català reconeix que la col·laboració dels ajuntaments serà determinant per a l’èxit de l’1-O.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
Concurs de Castells de Sorra
20 de juliol a les 11h davant del Parc de Voramar
Bases del concurs i inscripcions a: www.altafulla.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla