Notícies
Foto: Altafulla Bloc
13 de setembre del 2017
Els Diables d’Altafulla accepten les disculpes del cap de la Policia Local en no obrir pas al Correfoc de l’11S
Els fets es van produir arran de la decisió del cos en no encapçalar el recorregut com és habitual, tot i que en cap cas es van absentar de l’acte
El sotsinspector de la Policia Local d’Altafulla, Àngel Fernández, s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament i el Grup de Diables d’Altafulla per aclarir els fets que van succeir durant el Correfoc de diumenge. Així ho ha confirmat als micròfons d’aquesta casa després que l’entitat del foc ho hagi comunicat a través de les seves xarxes socials. El text explica que la colla ha rebut “aquest matí una trucada del sotsinspector de la Policia demanant-nos disculpes per l’actuació dels agents en el correfoc de l’11 de setembre. Davant les seves disculpes, el Grup de Diables d’Altafulla les accepta i confiem en seguir amb la bona relació que tenim amb la Policia Local”, ha sentenciat el col·lectiu.

Per la seva part, l’Ajuntament d’Altafulla ha emès un comunicat en el qual assegura que “ni la Policia Local ni l’Ambulància es van absentar del Correfoc” com havia explicat prèviament el Grup de Diables. En aquest sentit, els agents policials no van obrir pas durant el recorregut i els serveis mèdics tampoc el van tancar, però en tot moment van estar presents vetllant per la seguretat dels assistents i els mateixos Diables. En el mateix document, confirma que “la iniciativa va sortir del mateix cos policial en considerar que per lluir estelades ja es considerava un acte polític i no festiu”. També, que la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, “va estar en tot moment present en l’acte per garantir l’absoluta normalitat”.

El comunicat també diu que “el cap de colla dels Diables va comunicar a la regidora de Cultura que no hi havia cap problema que la Policia Local no obrís pas i l’ambulància no el tanqués”, ja que això havia succeït en anteriors ocasions. Tanmateix, assegura que les fotografies que van realitzar els agents policials “es tracten d’una actuació habitual quan hi ha pancartes o banderes, ja que forma part de la seva rutina”.
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla