Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
23 de febrer del 2018
La proposta d’al·legacions de L’EINA modifica en 300.000 euros el Pressupost Municipal d’Altafulla per a l’exercici 2018
La formació independentista pretén transformar “uns comptes que responen als interessos d’AA en uns comptes que representin la voluntat majoritària del ple”
“Transformar un Pressupost que respon als interessos polítics i de vegades particulars d’AA en un Pressupost que representi la voluntat majoritària dels interessos i d’allò que necessita i vol el conjunt del municipi” és el principal objectiu de la proposta d’al·legacions que ha presentat l’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA) aquest dimecres.

Així ho assegurat als micròfons d’Altafulla Ràdio el regidor Jordi Molinera, qui ha insistit en la voluntat de “garantir que com a mínim 10 dels 11 membres del ple estiguin d'acord amb els comptes de l’exercici 2018”.

El grup es reuneix aquesta tarda amb el nou regidor d’Hisenda, Pere Gomés, amb qui Jordi Molinera ha assegurat haver treballat prèviament una proposta conjunta de modificacions.

L’EINA porta dos mesos treballant en l’elaboració de la seva proposta de Pressupost Municipal. Un esborrany que, segons Molinera, “vam intentar negociar amb el govern d’AA sense èxit”. Ara, però, esperen arribar a una entesa i a un punt de trobada entre ambdues parts.
La seva proposta passa per suprimir un seguit de partides que consideren “innecessàries” i que sumen un total de 300.000 euros, i destinar aquests diners a altres àrees.

Alguns dels projectes que ha destacat Jordi Molinera són la creació d’un Pla d’Ocupació Local (40.000 euros), i un pla de renovació de l’enllumenat públic de Brises del Mar (50.000 euros).

Altres propostes que la formació independentista posa sobre la taula són la millora i adequació de la plaça Major (40.000 euros), la millora de la pallissa de l’Era de l’Ixart (20.000 euros), la creació d’una nova plaça de bibliotecari (19.700 euros), l’adequació del carrer de les Eres (18.500 euros), la creació d’una nova plaça de peó de jardineria (16.000 euros), un estudi d’implantació del servei de recollida de residus ‘porta a porta’ (15.000 euros), l’increment de la partida de manteniment de parcs infantils (15.000 euros), la creació d’una comissió especial de Participació Ciutadana i Transparència (10.000 euros), l’increment del pressupost del festival Altacústic (10.000 euros), la millora de la instal·lació elèctrica de l’escola La Portalada (10.000 euros), l’increment del pressupost del Punt d’Informació Juvenil (PIJ) (8.000 euros), la creació d’una comissió especial per a la dinamització de la Vila Closa (5.000 euros), la creació d’una comissió especial per un desenvolupament sostenible de la platja (5.000 euros), una partida per a la celebració del 45è aniversari dels Castells d’Altafulla (4.000 euros), una partida per l’Altafulla Balla (2.500 euros), una partida per a material i altres del Museu Etnogràfic (2.000 euros), i el projecte de reforestació dels boscos d’alzines (1.500 euros).
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla