Notícies
09 de febrer del 2015
La jornada festiva ‘Per Carnaval tot s’hi val!’ prepara l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes d’aquest dijous
El Concurs de Truites, la Festa del Pijama, les rues, i el ball popular també seran els protagonistes d’aquesta setmana
‘Per Carnaval tot s’hi val!’. Aquest ha estat el lema de l’Ajuntament d’Altafulla aquest diumenge per començar a escalfar motors de cara al proper cap de setmana. La batucada i els tallers de màscares i de maquillatge han estat els principals protagonistes entre les desenes de persones que s’han apropat al llarg del matí al carrer Sant Antoni Abat per gaudir-ne. El regidor de Cultura, Jordi Molinera, n’ha fet una valoració positiva.

També s’ha mostrat contenta la presidenta del Col·lectiu d’Artesans d’Altafulla, Laia Gatell, entitat encarregada de dur a terme el taller de màscares. Després de l’èxit que va rebre la iniciativa l’any passat, en aquesta edició han tornat a repetir, a proposta de la Comissió de Festes.

El que no ha funcionat en aquesta jornada prèvia de Carnaval ha estat el mercat de disfresses de segona mà. Una proposta que de cara a l’any vinent estudiaran si definir-la amb alguns col·lectius específics de la vila. S’hi ha referit el regidor.

La jornada d’aquest diumenge, però, només és un primer tast del programa d’actes que hi ha previst per aquests dies. L’arribada de Sa Majestat Carnestoltes serà aquest dijous a les 8 del vespre. A ritme de xaranga, recorrerà els carrers de la Vila Closa, des del casal fins la plaça del Pou, on donarà la benvinguda a la festivitat. En acabar, a la mateixa plaça del Pou, tindrà lloc el tradicional Concurs de Truites.

El divendres a les 9 del vespre al Centre d’Entitats serà el torn de la Festa del Pijama, a càrrec de l’Ateneu de Dones.

Els plats forts arribaran el cap de setmana. El dissabte, amb la rua de carrosses i comparses, a partir de les 10 de la nit des de la plaça de La Portalada, i el posterior ball popular. I el diumenge, a dos quarts de 6 la segona de les rues, que culminarà amb la guerra de confeti a la plaça del Pou. Aquest mateix dilluns, algunes de les colles de la Pobla de Montornès confirmaran la seva presència en les rues de dissabte i diumenge a Altafulla.

Els actes finalitzaran el Dimecres de Cendra amb l’enterrament de la sardina.
Jordi Molinera, regidor de Festes
Jordi Molinera, regidor de Festes
Laia Gatell, presidenta del Col·lectiu d'Artesans
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla