Notícies
24 d'octubre del 2014
La matinada d’aquest diumenge 26 d'octubre torna l’horari d’hivern
El rellotge s’haurà d’endarrerir una hora. A les 3 del matí passaran a ser les 2
La matinada d’aquest diumenge 26 d’octubre el rellotge s’haurà d’endarrerir una hora. A les 3 del matí passaran a ser les 2. Tots els països de la Unió Europea, de forma harmonitzada, adoptaran l’horari d’hivern i posaran fi al període de set mesos de l’horari d’estiu per al 2014, que segons les dades de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha suposat un estalvi d’entre 9 i 10 euros per llar a Catalunya -impostos inclosos-, en forma d’un menor consum d’energia, com a resultat de la menor necessitat d’il•luminació artificial. En total, el canvi horari ha generat un estalvi de 27 milions d’euros a Catalunya.

L’adaptació de l’horari a la llum del dia permet estalviar energia al reduir la necessitat d’il•luminació artificial. Un 90% de l’estalvi relacionat amb el canvi horari es produeix en el sector domèstic.

L’estalvi relacionat amb el canvi horari es genera durant l’horari d’estiu. L’endarreriment del rellotge a l’hivern, en canvi, permet tenir llum natural a primera hora del matí, que és quan es produeixen la majoria de desplaçaments, sense afectar el consum d’energia en matèria d’il•luminació, ja que disposar de més llum natural a les tardes no compensaria el consum addicional d’energia per il•luminar una hora més de foscor als matins.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla