Notícies
Foto: Departament Territori i Sostenibilitat
13 de juny del 2018
Altafulla ha recollit aquest dimecres la bandera blava de mans del conseller de Territori Damià Calvet
La distinció europea acredita el bon estat de la platja altafullenca
El regidor de Turisme Jaume Sànchez participa aquest dimecres al migdia en l’acte de lliurament del distintiu de Bandera Blava 2018 a les 101 platges i 22 ports esportius de Catalunya, en un acte que s’ha fet al Port del Garraf, a Sitges, amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

L’acte ha començat a les 12 del migdia al Club Nàutic Garraf. Pel regidor de Turisme altafullenc, Jaume Sànchez, és un honor tornar a recollir aquesta distinció que acredita el bon estat de la platja altafullenca.

Tot i que l’anunci de la revalidació de la distinció ja va fer-se a principis de maig, aquest és l’acte de lliurament efectiu de la bandera, que tornarà a onejar aquest estiu a la platja d’Altafulla.

La distinció acredita bones condicions higièniques, de seguretat, d’accés lliure, de sostenibilitat, de compliment de la legislació, d'atenció a persones amb discapacitat, i l'oferta complementària i educativa.

A l’acte també ha assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa; el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns.

Les platges catalanes han obtingut aquest any 101 banderes blaves, sis més que l'any passat. La demarcació que en té més és Tarragona, que passa de 42 a 43.

A més de la platja d'Altafulla, les platges de la Paella, el Barri Marítim i Els Muntanyans a Torredembarra han tornat enguany a rebre la bandera blava; i també les platges de Ponent i Llevant de Cunit, la de Segur de Calafell, l'Estany-Mas Mel i Calafell, la de Coma-ruga, Francàs i Sant Salvador al Vendrell, les de Roda de Barà i Costa Daurada a Roda de Barà. A Tarragona, La Móra i Tamarit també han recollit el guardó.

El distintiu Bandera Blava l’atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental, amb la col•laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal•lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel•lent i als port i una excel•lent gestió ambiental.
Jaume Sànchez, regidor de Turisme
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla