Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
29 de juny del 2018
La inauguració de la nova Biblioteca i Arxiu Municipal d’Altafulla continua sense una data fixa
El trasllat dels llibres i la renovació del fons bibliotecari endarrerirà el canvi a la nova seu del carrer Vinyet fins al setembre o l’octubre
La nova Biblioteca i Arxiu Municipal d’Altafulla i encara no té una data fixada per a la seva inauguració. Tot i que les obres estan pràcticament acabades, el trasllat del fons documental, la catalogació i la classificació de tot el material que hi ha a les antigues escoles Teresa Manero exigirà un temps addicional del qual estava previst inicialment.

La tasca més feixuga de tot aquest procés per a la responsable, Helena Cobos, i la col•laboradora, Sònia Segura, és la de “rebaixar el fons bibliotecari perquè hi ha molts llibres que estan obsolets i cal deixar lloc a noves edicions i col·leccions”, com ha apuntat la regidora de Cultura a l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau, als micròfons de l’Espai Obert.

Pel que fa a les obres, només queda executar tot el muntatge intern com col•locar els prestatges, les taules i cadires, les connexions, entre altres accions.

Una de les accions que s’ha dut a terme per facilitar aquesta tasca és el mercadet de llibres, on els vilatans i vilatanes del municipi poden adquirir de franc qualsevol dels llibres descatalogats del fons bibliotecari. El mercat està obert els dilluns i dimecres des de les 10 del matí fins a les 12 del migdia.

D’altra banda, el consistori també ha posat en marxa les tasques de trasllat de l’Arxiu Municipal d’Altafulla, “una feina igual de feixuga que la de la biblioteca perquè s’han de destruir els documents caducats”, explica Castellarnau.

Tot i que les noves tecnologies ajuden a fer que hi hagi menys arxius en paper, el fons de l’Ajuntament és molt gran i per això cal distribuir els documents en un nou espai com serà la nova Biblioteca situada al carrer Vinyet.

No obstant això, l’edil ha reconegut que la biblioteca i l’arxiu municipal no començaran a funcionar al mateix temps. “Tenim la necessitat de crear més espai perquè a l’Ajuntament estem col•lapsats, però la Biblioteca té prioritat”, ha sentenciat.

Les tasques de trasllat dels llibres de la Biblioteca i els documents de l’Arxiu Municipal continuen endavant. L’objectiu del consistori és inaugurar el nou edifici al carrer Vinyet al setembre, tot i que el procés es podria allargar fins a l’octubre.
Montse Castellarnau, regidora de Cultura
Montse Castellarnau, regidora de Cultura
Montse Castellarnau, regidora de Cultura
Social
Et recomanem
Projecció del curtmetratge "Un riu naixerà"
17 de setembre a les 20:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Fundació Onada i Ajuntament d'Altafulla
El Jardí Sonor: concert amb Espaldamaceta
25 de setembre a les 19:00h. a l'antic cementiri
Organitza: La Sonora i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de setembre a les 11:00h. des del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla