Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
20 d'agost del 2018
La 21a Fira d’Artesans d’Altafulla assoleix record de visitants en les jornades de dijous i dissabte i consolida el seu format de qualitat
Entre 35.000 i 40.000 persones passegen per les més de cent parades d’artesania i alimentació, la mostra d’oficis i gaudeixen de les activitats culturals
La 21a Fira d’Artesans ha tornat a ser un èxit pel que fa a número de visitants, pel seu format consolidat i per la programació cultural. La tempesta de divendres va impedir obrir molts artesans i va obligar a aplaçar els concerts a dissabte però, tot i així, la pluja no va aigualir aquesta edició amb gust a vintè aniversari. La fira ha tancat aquest diumenge amb el concert del tarragoní Jay Lem’on, que ha embadalit el públic a la gespa del Castell d’Altafulla.

Dissabte el Col•lectiu d’Artesans, que organitza la fira en col•laboració amb l’Ajuntament d’Altafulla, van commemorar el 20 anys de l’esdeveniment - una celebració que no van poder fer al 2017- amb un acte d’agraïment a tots els col•laboradors i un minut de silenci en record a les víctimes dels atemptats de l’agost del 2017 de Barcelona i Cambrils.

Pel que fa a la xifra de visitants, la Fira d’Artesans ha mantingut la línia de les darreres edicions, i entre 35.000 i 40.000 persones s’han acostat a les eres del Castell per veure les més de cent parades d’artesania de qualitat i per gaudir dels actes familiars i musicals, amb l’únic impediment de la tempesta de divendres que no va deixar obrir els paradistes d’artesania i que va obligar a suspendre concerts i activitats.

Uns visitants que han valorat l’oferta familiar de l’esdeveniment de l’estiu a Altafulla.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sànchez, ha explicat que la jornada inaugural de dijous “és una de les que ha tingut més visitants de totes les edicions de la Fira d’Artesans”. El regidor ha afegit, a més, que la d’Altafulla és una de les fires “més consolidades del panorama firal català”.

Un dels aspectes més valorats de l’esdeveniment precisament és la fidelització dels visitants i les compres que hi fan, en una fira on els paradistes veuen que la gent passeja i, a més, compra i intercanvia opinions amb els artesans.

Diego Spano, coordinador de la Fira d’Artesans, ha reconegut que la fira ha consolidat aquesta qualitat que ha assolit en aquests 21 anys de celebració.

El coordinador de la Fira d’Artesans també ha afegit que dijous i dissabte es va aconseguir rècord de visitants i que enguany, “ni la pluja ha frenat la Fira d’Artesans”. Gairebé 400 persones van visitar la zona gastronòmica divendres, tot i la forta tempesta que va caure a Altafulla.

Pel que fa a la mostra d’oficis, davant del Castell d’Altafulla, a més del ferrer, el fuster, la filadora, el pica-pedrer, la ceramista, la fira ha incorporat aquesta edició l’ofici del vidre, amb dos artesans que han atret totes les mirades amb les demostracions de vidre bufat i trencadís.

El Col•lectiu d’Artesans ha preparat, a més, un concurs a través de les xarxes socials que ha premiat amb un sopar per a dues persones al restaurant La Volta, situat al barri marítim.

Ara, els Artesans d’Altafulla es prenen uns dies de descans pensant ja en la vint-i-dosena edició d’una Fira d’Artesans, que enguany ha tornat a demostrar que és una de les fires més importants de Catalunya.
Visitants 21a Fira d'Artesans.
Diego Spano, coordinador de la Fira d'Artesans.
Jaume Sánchez, regidor deTurisme.
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla