Notícies
Foto: Altafulla Ràdio.
21 d'agost del 2018
Oberta la inscripció a les activitats de salut per a la gent gran que comencen el 3 de setembre
Més de cent persones participen durant tot l’any a les activitats del Parc de Salut, reeducació postural i benestar emocional
L’Ajuntament d’Altafulla ha obert aquesta setmana la inscripció per a les activitats de salut per a la gent gran, que es fan durant tot l’any al Parc de Salut del carrer Cabana i a l’Aula de Formació Aldara, un curs que iniciarà el pròxim 3 de setembre.

La regidoria de Benestar Social i Gent Gran recupera així les diferents activitats regulars que ofereix als avis i àvies del municipi amb la voluntat de promoure un envelliment actiu i saludable durant tot l’any. A l’estiu, però, les activitats no s’aturen i es fan al Parc del Voramar, on des del 2 de juliol es porta a terme l’Estiu saludable a Altafulla per a la gent gran, que dona continuïtat a l’oferta que es porta a terme al llarg de l’any.

Les activitats dirigides al Parc de Salut es mantenen com una de les propostes amb més demanda per a la gent gran en aquest nou curs. Així ho demostra l’elevat increment d’usuaris que han experimentat les instal•lacions des de la seva posada en funcionament, l’any 2013. En aquest moment, hi ha tres grups formats amb més d’una seixantena de persones que segueixen les activitats de gimnàstica de manteniment al Parc de salut.

Les sessions de gimnàstica s’impartiran al Parc de Salut del carrer Cabana a partir del 3 de setembre els dilluns i els dimecres, en tres torns diferents: de 8:30 a 9:30 del matí, de 9:30 a 10:30, i d’10:30 a 11:30 hores.

Una altra de les propostes que torna al setembre és el curs de reeducació postural i fisioteràpia, un treball en grup amb la finalitat d’aconseguir una postura correcta per caminar, asseure’s i agafar objectes, a més d’afavorir la prevenció i la rehabilitació postural. En aquest cas, l’activitat es farà els dimarts, de 9 a 11 del matí i d’11 a 1 del migdia, a l’Aula de Formació Aldara.

També torna al setembre el taller de benestar emocional i risoteràpia, unes sessions amb un psicòleg, on es parla de situacions personals, amb exercicis i teràpies de grup. Té lloc els dijous, de 9 a 11 del matí i d’11 a 1 del migdia, també a l’Aula de Formació Aldara.

Les activitats de salut per a la gent gran les gestiona l’empresa Vital Activity, són gratuïtes i les subvenciona l’Àrea d’Acció Social i Gent Gran i Salut de l’Ajuntament d’Altafulla. La proposta va dirigida als homes i les dones de més de 65 anys del municipi.

Núria Díaz n’és la dinamitzadora i qui ajuda els usuaris a treballar totes les capacitats físiques i, a la vegada, explica que "aquestes activitats ajuden la gent gran a fomentar les relacions socials".

Fins al moment, un centenar de persones grans es beneficien d’aquestes activitats.
Les inscripcions es poden fer a l’Ajuntament, de forma presencial o al telèfon 977 65 00 08. També al correu electrònic mriambau@altafulla.altanet.org
Núria Díaz, dinamitzadora del Parc de Salut d'Altafulla
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla