Notícies
Foto: Subdelegació del Govern.
30 d'agost del 2018
Les bonificacions pel desviament obligatori de camions de l’N-340 cap a l’autopista entraran en vigor a partir de diumenge
El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el reial decret per treure el trànsit pesant de la nacional i serà efectiu després de publicar-se al BOE
Les bonificacions per desviar el trànsit pesant dels trams de l’N-340, i també de l’N-240, entraran en vigor previsiblement aquest diumenge o a principis de la setmana que ve, segons ha confirmat el Ministeri de Foment a l’alcalde d’Altafulla i diputat al Congrés, Fèlix Alonso.

En una piulada a Twitter, Alonso ha confirmat aquest dimecres que les bonificacions del peatge de l’autopista A-7 i la prohibició de circular per la nacional 340 podrien iniciar-se aquest mateix diumenge, o a principis de setmana, una vegada s’aprovi aquest divendres el reial decret que ho contempla i sense “que faci falta votació del Congrés” com s’havia anunciat en un inici.

“Enhorabona a tothom que ho ha fet possible, el Ministeri de Foment va per feina i completa la senyalització”, ha celebrat en una piulada l’alcalde d’Altafulla i diputat d’En Comú Podem.
Fèlix Alonso ha explicat com va assabentar-se de que la mesura entraria abans del que estava previst.

Una vegada confirmat amb Foment i amb la Subdelegació del Govern, Fèlix Alonso es mostra del tot satisfet per aquesta celeritat en una mesura que ajudarà a evitar accidents ens els trams negres de la nacional. A més, arriba en un cap de setmana d’operació tornada a les carreteres de la costa.

Tal com ja s’havia anunciat, divendres el Consell de Ministres aprovarà aquestes mesures mitjançant un reial decret i les noves condicions entraran en vigor tot just l’endemà de la seva publicació al BOE -que podria fer-se el mateix dissabte- i sense necessitat que ho convalidi el Congrés.

L’acord preveu bonificacions per al desviament obligatori dels camions que circulen per l’N-340 per l'autopista AP-7, en els trams entre Peníscola i l'Hospitalet de l'Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca Sud, d’un 42,53% en el cas dels trajectes llargs i del 50% els interns.

En aquests trams s’establiran mesures de restricció de la circulació, per part del Servei Català de Trànsit a Catalunya i la Dirección General de Tráfico a Castelló, de vehicles pesants de 4 o més eixos així com bonificacions i exempcions als peatges de les autopistes per vehicles lleugers i pesants.

Les mesures suposaran una important millora de la seguretat vial així com una disminució de la congestió i el nivell d’emissions a la N-340 i la N-240.

El govern espanyol també preveu bonificar amb un 100% els peatges els vehicles lleugers que facin el mateix trajecte d'anada i tornada en el tram comprès entre Alcanar i Vilafranca Sud en un període de 24 hores.

Les restriccions afectaran, tant en els trams de l'AP-7 com de l'AP-2, els vehicles pesants de quatre eixos o més. En el cas dels trajectes interns, bonificats amb el 50%, els conductors hauran de disposar d'un sistema de peatge dinàmic o telepeatge (Via T) per poder-se'n beneficiar.

El decret que s’aprovarà aquest divendres preveu que l'estat espanyol es faci càrrec de compensar les concessionàries de les autopistes: Aumar en el cas del tram ebrenc de l'AP-7 i Acesa en el cas del tram penedesenc i l'AP-2, totes dues del grup Abertis.

La duració d’aquest sistema de descomptes s’estendrà des de l’entrada en vigor del Reial Decret fins al venciment de la concessió d’autopistes. En el tram de l'AP-7 entre Tarragona i La Jonquera i en el tram Montmeló-El Papiol la concessió acaba el 31 d'agost del 2021; al tram Alacant Tarragona finalitza el 31 de desembre del 2019, i al tram de l'AP-2 Saragossa-Mediterrani venç el 31 d'agost del 2021.

La Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment ha començat a instal•lar aquest dimecres la senyalització per al desviament de camions en trànsit de la N-240 cap a l’AP-2 i de la N-340 i l’A-7 cap a l’AP-7. De moment, els senyals, que acabaran d’instal•lar aquest divendres, estaran tapats fins que diumenge no es posi en funcionament el conveni. Segons ha informat la Subdelegació del govern espanyol a Tarragona, en total s’instal•len onze cartells a punts de la xarxa viària estatal, mentre que les concessionàries també instal•len cartells a les sortides de l’autopista.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla.
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla