Notícies
Foto: Comitè d'empresa primària Xarxa Santa Tecla.
31 d'agost del 2018
Els treballadors de l’ABS de Torredembarra continuen denunciant la precarietat del CAP
Els treballadors del consultori d’Altafulla han sortit aquest divendres a les portes del centre per denunciar les condicions laborals
“Això està arribant al límit” ; l’aire torna a estar espatllat” “no es pot treballar així” “és un horror”. Aquestes són algunes de les expressions que manifesten els treballadors del CAP de Torredembarra durant la seva jornada laboral, i segons ha explicat el Comitè d'empresa atenció Primària Xarxa Tecla, en un comunicat que han emès aquest dijous.

Els treballadors tornen a reiterar les seves queixes laborals que aquest estiu s’han agreujat per les mancances de l’equipament , sobretot, perquè se’ls ha espatllat la climatització. En el comunicat, sostenen que “als problemes que arrossega el sistema sanitari en aquest país, que afecten directament l’atenció primària”, se’ls suma “els problemes de la infraestructura del CAP de Torredembarra”.

Els treballadors diuen que el CAP “s’ha quedat petit” per assumir la població torrenca, i està en d’un edifici molt antic, cosa que dificulta el desenvolupament de la feina dels professionals.
Maria José Pinazo, representant del Comitè d’empresa de primària de Santa Tecla, sosté que ha estat un “estiu terrible”.

Els treballadors asseguren que l’agost han hagut de treballar amb temperatures “per damunt dels 30 graus”. En el comunicat emès aquest dijous, expliquen que les “condicions de treball que han de suportar son poc saludables perquè treballar amb 30 graus no és sa”.

Segons afegeix Maria José Pinazo, els responsables de l’empresa no han fet el manteniment necessari del sistema de climatització, i finalment “s’ha acabat espatllant del tot”.

En aquest sentit, el gerent de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla, Francesc Pujol, explicava a mitjan agost a Altafulla Ràdio que s’estava arreglant tot el sistema de refrigeració, reconeixia que està “obsolet” i apuntava la necessitat d’una inversió per canviar-lo.

El Comitè d’empresa de primària de Santa va reunir-se aquest agost amb el Servei Català de la Salut i, com explica Pinazo, va dir “que no hi ha més diners per la salut”.

Al setembre, els treballadors tenen previst reunir-se amb la gerència de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla.

Per tot això el personal del CAP de Torredembarra i els ambulatoris que en depenen com el d’Altafulla, el de Creixell, Roda de Berà i Bonastre han tornat a sortir a les portes del cada centre de treball aquest divendres al migdia per reclamar unes millors condicions laborals, una protesta que van iniciar els treballadors de primària al mes de juny per posar en primera pàgina la manca de personal i la situació laboral que pateixen i que afecta, segons asseguren, al servei que donen als usuaris.

L’ABS de Torredembarra dona servei, a més del CAP de Torredembarra, al consultori mèdic d’Altafulla i als consultoris de Bonastre, Creixell, La Nou de Gaià, La Pobla de Montornès, La Riera del Gaià, Roda de Berà, Salomó i Vespella de Gaià.
Maria José Pinazo, representant dels treballadors.
Maria José Pinazo, representant dels treballadors.
Maria José Pinazo, representant dels treballadors.
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
31 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Informació i inscripcions: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Concert amb la Cobla Maricel, en favor dels drets humans
31 d'octubre a les 12:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla