Notícies
Foto: Eina
17 de setembre del 2018
101 altafullencs avalen la candidatura de Molinera i Muntadas, que seran els alcaldables republicans a les municipals
El 97,02% dels votants a les eleccions primàries del partit republicà han donat llum verd al projecte de la coalcaldia
101 altafullencs i altafullenques han votat aquest diumenge a les eleccions primàries que l’EINA-ERC d’Altafulla ha convocat per triar el cap de llista per les municipals del 2019.

El 97,02% dels votants han ratificat la candidatura a la coalcaldia que havien presentat Jordi Molinera i Alba Muntades, i que, de fet, era la única que s’hi havia presentat.

El regidor republicà a l’Ajuntament d’Altafulla, Jordi Molinera, s’ha mostrat content perquè militància i ciutadans –les eleccions estaven obertes a tots els ciutadans i ciutadanes d’Altafulla- han ratificat la proposta de crear una alcaldia compartida al mateix temps per dues persones, i ha explicat com s’ha portat a terme el procés de primàries aquest diumenge.

A partir d’aquí, ara caldrà que els dos alcaldables per l’EINA –Jordi Molinera i Alba Muntades- expliquin el seu projecte de govern i, en especial, la figura de la coalcaldia.

Aquesta és una fórmula de governança que no s’ha portat mai a terme en cap ajuntament català i que no preveu l’ordenament jurídic de l’administració local. Com explica Jordi Molinera, la idea és que la coalcaldia es basi en una delegació de competències.

Molinera i Muntades compartirien, doncs, la vara de batlle durant els quatre anys repartint entre els dos les competències pròpies de l’alcaldia. En definitiva, i amb la llei a la mà, seria un alcalde o alcaldessa i un tinent d’alcalde o alcaldessa que, a efectes pràctics tindrien les mateixes competències i treballarien en equip.

A partir d’ara, un cop triats els dos alcaldables, el partit republicà celebrarà una assemblea per ratificar-los i començaran a treballar en l’elaboració de la llista electoral de cara a les municipals del 2019.
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Social
Et recomanem
Dia Mundial Contra la Violència de Gènere
25 de novembre a les 18:00h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i CC del Tarragonès
“Història del protestantisme als PPCC”, per J.L. Carod-Rovira
26 de novembre a les 19:30h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d’Altafulla i Mans per l’Acció Solidària
CAPgira, matèries de primera per productes excepcionals
27 de novembre a les 12:00h. a les escoles Teresa Manero.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla