Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
18 de setembre del 2018
Acaba la temporada de platja a Altafulla, però es mantenen alguns serveis com les dutxes
L’Ajuntament en fa un balanç positiu, a l’espera de les dades oficials d’aquest estiu
Aquesta setmana l’Ajuntament d’Altafulla ha començat a retirar el mòdul dels socorristes, els lavabos portàtils i les passarel•les de fusta de la platja de la localitat, donat que el servei de socorrisme i salvament i el de Bandera Blava ha acabat aquest passat diumenge, 16 de setembre.

Tot i així, hi ha alguns serveis que el consistori altafullenc deixarà operatius fins al pont del 12 d’octubre, esperant que segueixi l’afluència de visitants i la bona climatologia.

L’any passat la Regidoria de Turisme ja va prendre aquesta decisió, i va allargar-se, a més del servei de dutxes, el servei dels lavabos. Enguany, però, només es mantindrà unes setmanes més les dutxes a la platja d’Altafulla, com ha explicat el regidor de Turisme de l’Ajuntament, Jaume Sànchez, i amb l’objectiu de donar servei als banyistes que encara visiten la platja d’Altafulla al mes de setembre i fins al pont del Pilar.

El que sí que ha posat el punt i final a la temporada és el servei de socorrisme i salvament. Aquest ha estat el tercer any que l’empresa Provita SCM se n’ha fet càrrec, i el balanç que en fa el regidor de Turisme és “molt satisfactori” a l’espera dels pròxims dies donar-ne les dades concretes.

El servei es va posar en funcionament el pssat 16 de juny i ha acabat aquest diumenge. Ha comptat amb quatre socorristes, un centre operatiu ubicat a la plaça Consolat de Mar, i amb dues torres de vigilància instal•lades a la sorra, una a l’alçada d’aquesta mateixa plaça, i l’altra, a l’alçada del Pont de Mar.

El servei ha incorporat una moto d’aigua, una cadira amfíbia per a les persones amb mobilitat reduïda, un programa de control de polseres per identificar els menors, i un registre diari del número de banyistes.

Quatre socorristes s’han fet càrrec de la vigilància a la platja altafullenca. A més, la piscina municipal, que va tancar temporada el 9 de setembre, també ha disposat d’un altre socorrista.

A l’espera de donar les dades oficials de la temporada de bany a Altafulla, el regidor de Turisme, Jaume Sànchez, ha avançat que aquest estiu s’ha superat el número de banyistes de l’any passat.

Un estiu en què la Bandera Blava ha tornat a onejar a la platja d’Altafulla i que no ha tingut incidències destacables.

Com ja va preveure el sector turístic, enguany, però, tot apunta que no se superaran les dades de visitants i facturació turística del 2017, que va ser un any de rècord en què es va tocar sostre pel que fa al turisme. Tot i així, el regidor altafullenc ha explicat que a Altafulla la temporada ha estat “molt bona” perquè el municipi té un turisme “molt consolidat i fidel”.
Jaume Sánchez, regidor de Turisme.
Jaume Sánchez, regidor de Turisme.
Social
Et recomanem
Dia Mundial Contra la Violència de Gènere
25 de novembre a les 18:00h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i CC del Tarragonès
“Història del protestantisme als PPCC”, per J.L. Carod-Rovira
26 de novembre a les 19:30h. a les escoles Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d’Altafulla i Mans per l’Acció Solidària
CAPgira, matèries de primera per productes excepcionals
27 de novembre a les 12:00h. a les escoles Teresa Manero.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla