Notícies
Foto: Escola de Famílies
04 d'octubre del 2018
L’Escola de Famílies i la Regidoria de Polítiques de Gènere d’Altafulla organitzen l’activitat de coeducació “Ni prínceps blaus, ni princeses promeses”
Serà el pròxim dimarts, 9 d’octubre a les 3 de la tarda a l’Escola d’Adults Aldara, i cal inscriure’s prèviament
La Regidoria de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament d’Altafulla i l’Escola de Famílies de la Portalada i El Roquissar tornen a impulsar per segon any consecutiu l’activitat “Ni prínceps blaus ni princeses promeses”, una xerrada sobre coeducació per a famílies d’infants d’educació infantil i primària del municipi, que es farà el pròxim dimarts 9 d’octubre a l’Escola d’Adults Aldara.

L’activitat enceta el curs de l’Escola de Famílies i té el ferm suport de l’Àrea de Polítiques de Gènere. La regidora, Marisa Méndez-Vigo, explica que la regidoria participa de forma activa en l’Escola, un projecte que van endegar les AMPA de l’Escola La Portalada i El Roquissar i que pretén educar els fills amb consciència en diferents temàtiques.

Per això, enguany l’Escola repeteix el taller “Ni prínceps blaus ni princeses promeses”, sobre coeducació i perspectiva de gènere en l’educació, una iniciativa que el curs passat va tenir molta acceptació, com recorda la regidora de Polítiques de Gènere.

L’activitat està dirigida a mares, pares i famílies d’infants de primària i infantil. Es tracta d’una sessió on s’expliquen i es comparteixen dubtes i experiències a l’hora d’educar i de relacionar-se amb els fills i filles, facilitant aquest acompanyament a la família. La xerrada pretén ser un lloc de trobada entre famílies on oferir eines i recursos per educar d’una manera respectuosa i lliure d’estereotips per contribuir a una educació equitativa.

L’objectiu d’enguany és, com sosté la regidora, el mateix que el de l’any passat, “educar amb perspectiva de gènere i compartir els dubtes i les experiències educatives de manera grupal com a font d’aprenentatge i intercanvi de coneixements per comprendre les diferències entre sexe i gènere”.

“També pretenem – ha afegit Méndez-Vigo- revisar els propis prejudicis i creences adquirides en la pròpia socialització i identificar els estereotips i les desigualtats de gènere dins l’àmbit escolar i familiar”. Els pares i mares podran, en aquest taller, reflexionar sobre el model de coresponsabilitat en les tasques domèstiques en l’àmbit familiar, com ha resumit la regidora Marisa Méndez-Vigo.

En el curs passat, trenta pares i mares van participar en aquesta activitat de coeducació, i enguany la Regidoria tenia clar repetir-la perquè, com ha afegit la regidora de Polítiques de Gènere, el “missatge arribi a tots”.

El taller “Ni prínceps blaus, ni princeses promeses” de l’Escola de Famílies es farà el pròxim dimarts, 9 d’octubre de tres a dos quarts de cinc de la tarda a l’Escola d’Adults Aldara (c/Boga,4) i per inscriure’s cal enviar un correu a escolafamiliesaltafulla@gmail.com
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla