Notícies
Foto: Hort de la Sínia
05 d'octubre del 2018
Comencen els cursos d’aromateràpia i cosmètica natural i de l’hort ecològic que organitza la Regidoria d’Acció Social i l’Hort de la Sínia
També s’està preparant una formació en el marc del programa Crèixer en família i al gener s’endegarà un nou curs sobre ús del mòbil i el Whattsaap per a gent gran
La Regidora d’Acció Social i Gent Gran d’Altafulla ja té en marxa totes les activitats que organitza, tant per a la gent gran com per d’altres col•lectius del municipi.

Aquest dijous, 4 d’octubre, ha començat el taller d’aromateràpia i cosmètica natural, que es fa de 6 a 8 de la tarda a l’Era de l’Esteve, amb 16 participants i llista d’espera. Aquest és un dels cursos que més èxit té dels que s’organitzen amb la col•laboració de l’Associació Mediambiental l’Hort de la Sínia.

La formació permet conèixer els avantatges de fer servir l'aromateràpia per tractar les molèsties físiques i emocionals i també per crear espais de benestar. Els assistents també aprenen a elaborar preparats per tenir cura de la pell, en un taller que imparteix Núria Cosialls, formadora i dinamitzadora de l’Espai de Benestar de l’Hort de la Sínia. És totalment gratuït –el cost l’assumeix l’Ajuntament- i es dirigeix a persones empadronades a Altafulla.

També aquest divendres donarà inici una nova edició del curs d’horticultura ecològica, que s’allargarà fins al desembre, amb una desena de participants.

L’activitat es fa tots els divendres d’11 a 1, fins al mes de desembre i també la subvenciona l’àrea d’Acció Social i Gent Gran, i va a càrrec dels professionals de l’Hort de La Sínia, que s’encarreguen d’apropar als assistents les eines necessàries per introduir-se a l’hort d’autoconsum, una pràctica cada vegada més generalitzada entre la ciutadania.

Aquesta nova edició va encarada a la temporada tardor-hivern. Una bona fertilitat del sòl i productes sans i de qualitat respectuosos amb el medi ambient són alguns dels coneixements que intentaran transmetre als participants, que podran aprendre a conrear fruites i verdures de temporada.

El curs es farà a les instal•lacions de l’Hort de la Sínia a Tamarit i es dirigeix principalment a joves, persones en atur i gent gran de la localitat.

A banda d’aquests cursos, el taller d’informàtica, el d’entrenament de la memòria i creativitat, a més de les activitats de salut per a la gent gran, també estan ja en ple funcionament.

Pel que fa al col•lectiu de la gent gran del municipi, la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Altafulla té dos cursos més en cartera que està acabant d’enllestir.

Un és el que es fa en el marc del Créixer en Família i la Fundació Pere Tarrés i l’altre és un curs que començarà al gener, sobre ús del mòbil i del Whatsapp per a la gent gran. Aquesta activitat es farà amb la col•laboració de la Fundació Pere Tarrés i Vodafone. La Regidora informarà pròximament dels horaris i de la inscripció.
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla