Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
09 d'octubre del 2018
El conseller de Territori i el director del Servei Català del Trànsit creuen que cal “ajustar” alguns punts dels desviaments obligatoris dels camions
Ho han manifestat després de les queixes del sector dels transportistes, que aquest pròxim dijous sortiran a la carretera a protestar
El director del Servei Català del Trànsit (SCT), Juli Gendrau, i el conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, han assegurat que cal ''ajustar'' alguns dels punts dels desviaments obligatoris dels camions a l’AP-7 i a l'AP-2. Ho han dit uns dies abans que el sector del transport surti aquest dijous a les cinc de la tarda a la carretera a protestar per la prohibició de circular per alguns trams de la nacional i per la desviació obligatòria que han de fer cap a les vies de pagament.

El director del SCT ha parlat a Altafulla Ràdio sobre l’alta sinistralitat de les carreteres tarragonines. Enguany, hi ha hagut 35 víctimes a les carreteres de la demarcació de Tarragona, un 5,31% més que l’any passat. Una de les causes, segons Juli Gendrau, és el fet que ha augmentat la mobilitat, sobretot en les comarques amb turisme; també creu que la menor densitat de trànsit que tindrà a partir d’ara l’N-340 farà baixar la sinistralitat.

En aquest sentit, el director del SCT vol deixar clar que l’accidentalitat no té a veure amb el sector dels transportistes, sinó amb la densitat de vehicles. A més, Juli Gendrau s’ha referit a la rotonda de Torredembarra, on el Misteri de Foment va col•locar unes tanques provisionals per impedir el pas dels camions al tram que tenen prohibit de l’N-340, i que han provocat les queixes dels transportistes però també d’altres sectors del territori.

El responsable de Trànsit de la Generalitat ha avançat ja estan estudiant, junt amb els Mossos, com es pot millorar aquesta mesura per comunicar-ho al Ministeri de Foment.

També s’ha pronunciat de la mateixa manera el conseller de Territori, Damià Calvet, que va dir divendres passat en una visita a Lleida que aquests ajustos que cal fer en les restriccions dels camions per la nacional fan referència a les reincorporacions en el sentit de la marxa, per evitar d’aquesta manera que els transportistes hagin de fer més quilòmetres entre el seus punts d'origen i destí.

En qualsevol cas, el conseller també ha parlat sobre la “vinyeta”, que ha dit que “és la solució integral als peatges” i ha assegurat que posaran aquesta qüestió damunt la taula en la propera reunió de la Comissió d'Infraestructures amb el Ministeri de Foment a Madrid, el dia 15 d'octubre, per poder-la implementar durant el 2019.
Juli Gendrau, Servei Català de Trànsit.
Juli Gendrau, Servei Català de Trànsit.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb 'Realitat sonora'
5 de febrer a les 19:00h. a la sala Dansclas
Organitza: OilJazz
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l’Oficina de Turisme i al 977 65 14 26
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla